20 Kasım 2019 Çarşamba

Hükumetin kapıları kapattığı EYT’lilere yandaş medya savaş açtı

Erdoğan ve Bahçeli’nin kapıları kapattığı EYT’liler, iktidara yakın medyanın da hedefinde. Sabah gazetesi EYT’lilerin istediği olursa “Gençlerin ve çocukların geleceği karacak” ifadelerini kullandı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçime mal olsa da EYT yasasını çıkarmayacağını açıklamasının ardından, EYT’lilere daha önce söz veren, iktidar ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’den de Erdoğan’a destek geldi. Meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında, muhalefetin EYT’liler hakkındaki sorularını yanıtlamak için kürsüye çıkan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, EYT ile ilgili ”En az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil” dedi.

GÜNGÖR: EYT DAHA FAZLA BORÇ, FAİZ VE AÇIK DEMEK

Hükumetin, Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) kapıları kapatmasının ardından iktidar yanlısı haber yapan Sabah gazetesi de EYT’lilere savaş açtı. “Erken emekliliğin ağır faturasını herkes ödüyor” manşetiyle çıkan Sabah gazetesi bir de EYT dosyası hazırladı. Sabah gazetesinden Dilek Güngör’ün hazırladığı dosyada, “EYT’lilerin sayısı 6 milyona yakın. Düzenleme olursa devlete ek yükü yılda en az 100 milyar lira olacak. Türkiye yine borç sarmalına girecek. Çocukların, gençlerin geleceği kararacak” gibi ifadeler yer aldı.

Güngör ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda EYT’liler hakkıdan şu iddialarda bulundu, ‘Muhalefet EYT’liler üzerinden popülizm peşinde ama Türkiye geçmişteki yanlış sosyal güvenlik politikalarının bedelini hala ödüyor. “Genç emeklilik” merakı daha fazla SGK açığı, daha fazla borçlanma, daha fazla faiz ödemesi demek.’

TEZEL: EYT GENÇLERDEN ÇALIYOR

Gazetenin yazarlarından Mevlüt Tezel ve Engin Ardıç da köşelerine EYT’lileri taşıdı. Yazısında EYT’lileri suçlayan ifadeler kullanan Mevlüt Tezel, “EYT gençlerden çalıyor” başlığını kullanırken, Engin Ardıç da yazısına “EYT yaygarası” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

‘BEDEL ÖDETME OPERASYONU’

Her platformda amaçlarının erken emeklilik değil, gasp edilen haklarının iadesi olduğunu dile getiren EYT’lilerden Sabah gazetesinin suçlayıcı ifadelerine yanıt gecikmedi. Bazı EYT’li sosyal medya hesapları, Sabah’ın haberini, hükumetin kendilerine bedel ödetme operasyonu olarak gördü. ETY’lilerin söz konusu habere tepkilerinden bazıları şöyle;

Güleda’ya gül tomurcuklarıyla veda…

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder