21 Kasım 2019 Perşembe

Fenerbahçe Beko’da ‘Obradoviç oyunları’ hikayeyi baştan mı yazacak?

Obradoviç, Fenerbahçe’deki 6 yılının en kötü dönemini geçiriyor. Euroleague’de son sırada yer alan Sarı-Lacivertli takım Final Four bileti alıp alamayacağı şimdilik belirsiz.

BOLD – Fenerbahçe Beko, Euroleague’de Barcelona’ya deplasmanından 89-63 yenilerek 9 maçta 7. mağlubiyetini aldı. Sarı-Lacivertli takım 18 takımlı ligde şu anda 2 galibiyet son sırada yer bulunuyor. Ve bu durum Fenerbahçe ve Zeljko Obradoviç için hiç alışılmış bir durum değil. 2013’te Fenerbahçe’nin başına geçtiğinde yeni ufuklar açan Obradoviç, 6 sezonda camiaya 5 Final Four, bir de şampiyonluk yaşattı. Ancak şimdi işler çok da iyi gitmiyor.

Geçen sezon ligi altüst ederek zirveyi tekelinde tutan Kanarya da şimdi durum tam tersi. Tecrübeli hoca takımı toparlayıp yeni bir hikaye yazabilir mi? Tahmini zor. Başarabilir mi ? Başardığı örnekler çok. Nisan ayı geldiğinde konuşulanlar övgüden ibaret olabilir…

RİCA ETSEM BİRAZ SAVUNMA YAPABİLİR MİSİNİZ?

Takımın sürekli kaybetmesi Obrodoviç üzerindeki baskıyı arttırıyor. Sezon başında basketbol maçlarının kombineleri ciddi alıcı buldu. Futbol takımı kötü giderken Fenerbahçe Beko salonu tıklım tıklım doldurdu. Taraftarın beklentisi geride bıraktığımız yıllardaki oyun ve galibiyetlerini yeniden yaşanması. Sırp koçta bu sürecin uzadığının farkında. CSKA karşısında oyuncularına karşı küfürlü konuşması da biraz bundan kaynaklı. Son Barcelona maçının molasında “Sizlerle böyle konuştuğum için özür dilerim. Lütfen, rica etsem biraz savunma yapabilir misiniz?” sözleri saha içinde düzelmesi gereken çok şeyin olduğunu gösteriyor.

FENERBAHÇE BEKO YENİ BİR DÖNEME GEÇİYOR

Fenerbahçe’nin sezona bu kadar kötü başlayacağını kimse tahmin etmiyordu. Bu sezon kadroda ciddi bir değişime gidildi. Obradoviç son 6 sezonda 5 Final Four oynayan takımı yeniden güncellemek zorunda kaldı. Ancak kendisini de bu sürecin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordu. Bogdanovic, Ekpe Udoh, Bjelica, Melli, Guduric gibi takımın ana yüklenicilerinin NBA’e gitmesi geçiş sürecini zorlaştırdı. Esas problemlerden birisi de Ali Muhammed, Datome, Kalinic ve Jan Vesely’nin takımı bir arada tutamaması oldu. Nando De Colo gibi bir silahın tam işlememesi de bundan kaynaklandı. Takımın omurgasının dengeye oturması ile Fenerbahçe’nin yükseliş trendine geçmesi beraber olacak.

OBRADOVİÇ PES ETMEYECEK, NİSAN AYINI BEKLEMEK LAZIM

Obradovic’in pes etmeyeceği kesin. Sorunun saha içinde de olduğu net bir şekilde gözüküyor. Tecrübeli koçun Barcelona mağlubiyeti sonrasında kullandığı şu ifadeler çok önemli: “6 yıl boyunca baştan sona kadar savaşan, her şeyi çok iyi anlayan bir takımdık. Şu an felaketiz. Reaksiyon yaratmamız gerekiyor. Nasıl olacak bilmiyorum ama ben elimden geleni yapacağım. Kesinlikle savaşmadık. Zor bir süreçten geçiyoruz”

Bu reaksiyonu nasıl sağlayacağının ip uçları ise şu cümlelerde gizli: “Geçen yıl iyi başladık, rekor puanla Final Four biletini cebimize koyduk ama Nisan ayında sakatlıklarla çöktük. İyi başlayıp kötü bitirmek mi yoksa kötü başlayıp iyi bitirmek mi istersiniz?”

EUROLEAGUE UZUN BİR MARATON

Euroleague uzun bir maraton. 18 takım deplasmanlı olarak mücadele ediyor. Ve ilk 8 takım Final Four için mücadele veriyor. Geçen yıl normal sezonu silip süpüren Fenerbahçe kupanın en büyük favorisiydi. Ancak sakatlıklar şampiyonluğun önüne geçti. Gözüken o ki Obradoviç takımın toparlanacağına ve Play Off biletini alacağına inanıyor. Sonrasını ise tahmin etmek zor. Euroleague’in en tecrübeli ve dehasının neler yapabileceğini hep birlikte izleyeceğiz. Taraftar baskısı, yönetimin tecrübeli koçun arkasında ne kadar güçlü durduğu bu süreci belirleyecek. 5 Final Four ve bir şampiyonluğu hatırına Obradoviç bu sezonu tamamlamalı.

Afyon Cezaevinde ilahi söyleyerek işkence yaptılar: “Seher vakti bülbüller, ne de güzel öterler…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder