22 Kasım 2019 Cuma

Cuma hutbesinde Diyanet’ten intiharlara karşı sabır tavsiyesi

Ekonomik kriz derinleşiyor. İntiharların ve şiddetin artması sonrası konuyu cuma hutbesine taşıyan Diyanet, yaşananların imtihan olduğunu belirtip sabır tavsiye etti.

BOLD – Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftaki cuma hutbesinde sıkıntılara, zorluklara sabredilmesi gerektiğini vurguladı. Dünyanın imtihan dünyası olduğuna dikkat çeken Diyanet, musibet karşısında isyan etmek, kırıp dökmek ya da kötü söz söylemek yerine sabırlı ve metanetli olmayı tavsiye etti.

ELİMİZDEKİLERİN ALINMASIYLA İMTİHAN OLURUZ

Dünyanın imtihan dünyası olduğuna vurgu yapılan hutbede, “Hayatın akışı içerisinde her birimizin yaşadığı zorluklar, çile ve kederler, maddi ve manevi sıkıntılar olması mukadderdir. Elbette hiçbirimiz zorluklarla karşılaşmayı arzu etmeyiz. Ancak müminler olarak biliriz ki, hayatın güzel anları kadar, sıkıntılı zamanları da dünya imtihanımızın birer parçasıdır. Cenab-ı Hak, insanı bazen elindekileri alarak bazen de fazlasıyla nimet vererek imtihan eder. Bu yüzden, musibet karşısında isyan etmek, kırıp dökmek ya da kötü söz söylemek yerine öncelikle sabırlı ve metanetli olmaya gayret gösteririz. Sağduyu ve akl-ı selim ile hareket ederiz” denildi.

ÖFKENİZİ AİLENİZDEN ALMAYIN, CANA KIYMAYIN

İyi günde olduğu kadar, kötü günde de hayata tutunmak ve Rabbimizle aramızdaki bağdan güç almanın, imanın güzelliğinden olduğu vurgulanan hutbede, “Bunalmış bir insanın, çaresizliğini şiddete dönüştürmesi, kadın ve çocuklardan öfkesini çıkarması ise zulümdür. Hiçbir sıkıntı, anlaşmazlık ya da bunalım, kadına şiddeti reva gören bir zihniyetin mazereti olamaz. Çünkü şiddet, kul hakkı çiğnemektir; acı ve nefret tohumlarıyla aileyi zehirlemektir. Hâlbuki mümin, elinden ve dilinden merhamet yayılan, çevresine güven ve huzur aşılayan kimsedir. Zorluklar karşısında kişinin kendisine ya da ailesine zarar vermesi asla çözüm değildir. Dinimiz, ne kendinin ne de başkasının ıstırabını dindirmek amacıyla bile olsa Allah’ın emaneti olan canına kıymaya kesinlikle izin vermez” denildi.

ZORLUKLAR KARŞISINDA METANETLİ DAVRANIN

Acıları isyana ve zulme dönüştürmemek gerektiği aktarılan hutbede, “Yaşadığımız zorluklar karşısındaki metanetli tavrımızın, Allah katında nice kolaylığın müjdecisi olacağını unutmayalım. Bizler bu dünyaya, inanmak ve iyi işler yapmak için geldik. Peygamberimizin umut ve teselli vadeden şu hadisini hatırlayalım: “Vücuduna batan bir diken bile olsa, başına gelen her türlü musibet karşısında Müslüman’ın günahları affolunur” denildi.

Bedelli askerlik hükümetin en önemli ticaret aracı haline geldi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder