21 Kasım 2019 Perşembe

‘Saat 10.30 kahvaltı yapıp dalacak kitaplara, avlu kapanmadan 2 saat daha volta atacak’

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden bu ay başında tahliye olan eski CHP Milletvekili Eren Erdem, sosyal medyadan cezaevi arkadaşı Osman Kavala’nın rutin programını paylaştı.

BOLD – Silivri Cezaevinden geçenlerde tahliye olan Eren Erdem, cezaevi arkadaşı Osman Kavala’yı unutmadı. Cezaevinde 750 gündür tutuklu bulunan Kavala için sosyal medyadan başlatılan kampanyaya tweet atarak destek veren Erdem, paylaşımında cezaevinde Osman Kavala’nın rutin programını da paylaştı.

Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala

‘OSMAN KAVALA’YA ÖZGÜRLÜK!’

Eren Erdem aynı cezaevinde kaldığı Kavala için şunları yazdı, ”Şu saatlerde sevgili Kavala avluda kültür fizik hareketleriyle ısınıyor. Birazdan yürüyüşe başlayacak. Saat 10:30 gibi kahvaltı yapıp dalacak kitapların arasına. Gelen giden olursa görüşecek ve 18:10’da avlu kapanmadan önce 2 saat daha volta atacak… Osman Kavala’ya özgürlük!’

SİLİVRİ’DEN BU AY TAHLİYE OLDU

Eski CHP milletvekili ve Karşı gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası almıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi kararla birlikte tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak ve yurt dışına çıkış yasağı koyarak Silivri Cezaevinde bulunan Eren Erdem hakkında 1 Kasım’da tahliye kararı verdi.

750 GÜNDÜR İÇERİDE

Gezi olaylarıyla ilgili organizatörlük iddiasıyla yargılanan, toplum alanındaki faaliyetleriyle tanınan Osman Kavala, 18 Ekim 2017 günü Atatürk Havalimanında gözaltına alınmış ve 2 hafta sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Kavala hakkındaki iddialar yüzünden 750 gündür Silivri Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Afyon Cezaevinde ilahi söyleyerek işkence yaptılar: “Seher vakti bülbüller, ne de güzel öterler…”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder