20 Kasım 2019 Çarşamba

Saray’a giden CHP’li haberi, CHP’den çok MHP’yi kızdırdı: ‘Rahmi Turan FETÖ’den yargılansın’

Rahmi Turan’ın, Saray’a giden CHP’li yazısı CHP’lilerden çok MHP’lileri kızdırdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Rahmi Turan hakkında tehdit ve hakaret içeren bir tweet paylaştı.

BOLD – Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde, siyasetin gündemine bomba gibi düşen Saray’a giden CHP’li ile ilgili yazısının 2. bölümünü yazdı. Dünkü yazısında, Saray’a yakın bir haber kaynağından aldığı bilgileri aktaran usta gazeteci, 9 Kasım’da gizlice Saray’a gelen bir CHP’linin Erdoğan’la görüştüğünü iddia etmişti.

Erdoğan’ın CHP’li isme “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” diyerek liderlik teklif ettiğini öne süren Turan kaynağının isim de verdiğini ancak o CHP’li ismi aradığını ve ulaşamadığı için isim açıklamayacağını ifade etmişti. Haberin ardından, CHP’liler Turan’ın ismi açıklaması gerektiği yönünde açıklamalar yaptı. CHP’liler kadar MHP’liler de habere tepki gösterdi.

EMİN ÇÖLAŞAN GİBİ YARGILANSIN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Rahmi Turan için şu ifadeleri kullandı, ‘Emin Çölaşan gibi hakkında FETÖ iddianamesi düzenlenmesi gereken gazetecilerden biri de Rahmi Turan’dır. Asıl maksadını setretmeye, ikiyüzlülük ve “tezellülle” gazeteciliğin arkasına saklanmaya çalışsa da mabadı açıkta kalıyor. Yargı eli bir gün onun da yakasını toplayacaktır.’

ERDOĞAN AÇIKLASIN

Büyük ilgi gören yazısının ikici bölümünde Rahmi Turan, isim açıklama işini Saray’a devretti. Daha önce o CHP’liye ulaşamadığı için isim vermediğini söyleyen Turan, ‘Parti genel başkanı olduğu gibi aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak da görev yapan Erdoğan’ın yapacağı açıklama bire bir doğru olacaktır’ ifadelerini kullandı.

Turan yazısının devamında şunları aktardı; “Haber kaynağım kopan gürültü üzerine dün ‘Ortalığın bu kadar hararetleneceğini düşünmemiştim. Şimdi belki de işimden gücümden olacağım!’ diye endişeye kapıldı. Ben de ona, söylediği ismi unutacağıma dair söz verdim. Saray’ı kim ziyaret ettiyse medeni cesaret gösterip kendisi açıklamalı. Ya da AKP Genel Başkanı Erdoğan’a sorulmalı. İşin aslı nedir?

Parti genel başkanı olduğu gibi aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak da görev yapan Erdoğan’ın yapacağı açıklama bire bir doğru olacaktır.

Koskoca Cumhurbaşkanı yanlış söz söyleyecek değil herhalde… Onun açıklaması tüm tereddütleri bitirir!

Erdoğan’ın cevabı şu şıklardan biri olacaktır:

a) ‘Haber doğru değildir’ diyebilir.

b) ‘Haber doğrudur ama o kişinin kim olduğu bizim özel konumuzdur’ diyerek isim açıklamayabilir.

c) ‘Kamuoyunun bilmesinde yarar var’ diyerek o ismi açıklayabilir.”

Hükumetin 15 Temmuz vurgunu: Ne vakıf var ortada ne de toplanan 309 milyon

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder