22 Kasım 2019 Cuma

Kılıçdaroğlu: 847 bin kişi 1000 liranın altında maaş alıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarını israf konusunda uyardı. “800 binden fazla kişi bin liranın altında aylık kalıyor” ifadelerini kullandı.

BOLD İzmir’de CHP’li Belediye Başkanları Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 1000 liranın altında emekli aylığı alanlarla ilgili konuştu. 1000 liranın altında maaş alanların sayısının 847 bin 643 kişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bin liranın emekli aylığı alan var mı yok mu tartışması çıktı. Rakam verdim, 847 bin 643 kişi. Dediler ki böyle bir şey yok. Bakın değerli arkadaşlarım, bu Sosyal Güvenlik Kurumunun Eylül 2019 tarihli istatistik tablosu. Ben doğruları söyledikçe onlar yalanla halkı kandırmaya çalışıyorlar”

CHP’li belediyeleri israftan kaçınmaları konusunda uyaran Kılıçdaroğlu, “İsraf haramdır diyoruz. 82 milyon da israf haramdır diyor. Ama siz israftan da özellikle kaçınarak bir belediyenin hakkıyla hukukuyla adaletle nasıl yönetileceğini bütün ülkeye gösterdiniz. Bu açıdan da hepinize teşekkür ediyorum. Güveni tetikleyen ana unsur israftan ve şatafattan kaçınmaktır. Bunlardan kaçındığınızda sokakta rahat yürüyeceksiniz” dedi.

CEPLERİ İÇİN ÇALIŞTILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin israfı kestiğini, İstanbul’da 30 bin dar gelirli yoksul öğrenciye yardım verileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İsrafı önlüyoruz, tasarrufları halk için kullanıyoruz. Hangi gazeteleri hangi televizyonları olursa olsun. Gerçeğin önünde engel duramaz. Gerçek acıdır ama değişmez. 800 bin kişi 1000 liranın altında emekli aylığı alıyor. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler ne hale getirdiler. Cepleri için çalıştılar. Yakınları dünürleri için. Biz kim için çalışıyoruz? Vatandaş için.

TEK GÜVENCE DEMOKRASİ

Tek güvencenin demokrasi olduğunu, yatırımcının demokrasi durumunda geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz noktada yargı bağımsızlığı olmadığı için adalet duygusu büyük ölçüde zedelendiği için. Parası olduğu için savcının iddianame bile düzenlemediği bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde hepimizin savunması gereken hukukun üstünlüğü adalet ve demokrasi” ifadelerini kullandı.

KEŞKE MAHKEMEYE VERSE…

Tank Palet fabrikasıyla ilgili iddialarını tekrarlayan Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Keşke bu konuda da mahkemeye verse de derdimizi mahkemeye anlatsak ama mahkemeler de onun emrinde, biliyorum” dedi.

ADALETİ UNUTTULAR, CEPLERİNİ UNUTMADILAR

AKP’nin adalet kavramının ne olduğunu unuttuğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ama ceplerini unutmadılar. Siz belediye başkanlarından adaleti unutmamanızı istiyorum” şeklinde konuştu.

Gizlice Erdoğan’ı Saray’da ziyaret ettiği iddia edilen iki isim cevap verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder