21 Kasım 2019 Perşembe

İstanbul Metrosu için Avrupa devrede

Bütün Avrupa İstanbul Metrosu için harekete geçti. Tuzla-Pendik için Fransa finansman sağlarken yapımı duran Sancaktepe Metrosu için Almanya’dan kredi bulundu. İngiltere’de de finansman arayışı yapıldı.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yapımı yaklaşık iki yıl önce duran Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı için gerekli parayı Almanya’dan buldu. Ekim ayında Deutsche Bank’tan sağlanan kredi ile çalışmalara yeniden başlanacağı bildirildi. Kredinin miktarı belirtilmedi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 26 Kasım 2019 Salı günü Sancaktepe Abdurrahman Gazi metro istasyonu inşaat alanında tören düzenlenecek. Kazı çalışmasını yapacak makine tekrar tünele indirilecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının devam niteliğindeki projenin Alman bankasından alınan krediyle 2022 yılının son çeyreğinde tamamlanıp hattın hizmete açılması planlanıyor.

Mayıs 2017’de yapımına başlanan projede hak ediş ödemelerinin yapılamaması sebebiyle Ekim 2018’de inşaat durmuştu. Projedeki fiziki imalat oranının yaklaşık yüzde 6 seviyesinde olduğu belirtildi.

LONDRA’DA PARA ARADI

Son olarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen haftaki Britanya’nın başkenti Londra’ya yaptığı ziyarette çok sayıda uluslararası finans kuruluşu yetkilisiyle görüşmüş, Reuters ajansı İmamoğlu’nun metro/raylı sistem projeleri için finansman arayışında olduğunu bildirmişti.

Daha önce, Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, bu ay başında Fransız Kalkınma Ajansı’nın, Tuzla-Pendik metro yapımı için İBB ile 86 milyon avro tutarında kredi anlaşmasına imza attığını açıklamıştı.

Saray, milletin parası ile bakanlar ve ailelerine ölene kadar bakacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder