22 Kasım 2019 Cuma

Eintracht Frankfurt’tan ‘ırkçılık ve ayrımcılığa’ karşı duruş

Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt hafta sonu oynayacağı Wolfsburg mücadelesine ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleye teşvik eden ve dünyaya mesaj veren özel bir forma ile çıkacak.

BOLD – Almanya Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt futbolda ayrımcılık ve ırkçılığa karşı mücadeleye dikkat çekmek amacıyla özel bir işe imza attı. Hafta sonu sahasında Wolfsburg ile karşılaşacak Eintracht Frankfurt maça özel bir forma ile çıkacak. 14 farklı ulusal ülkenin bayraklarını taşıyan formada sponsor adının yazılı olduğu böyle küçültülecek. Formanın üzerinde yer alan bayraklar takım kadrosunda bulunan futbolcuların ülkelerini temsil ederken platz für vielfalt’ (çeşitliliğe yer ver) yazısı ile dünyaya mesaj verilecek.

AYNI DİLİ, FUTBOLUN DİLİNİ KONUŞUYORUZ

Frankfurt Ekinracht oyuncusu Kevin Trapp konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sporda bireyin kültürel geçmişinin önemsiz olduğuna inanıyorum. Aynı dili, futbolun dilini konuşuyoruz, bu nedenle birinin ten renginin veya dininin önemi yok. Bir tutkuyu paylaşıyoruz, ortak bir hedefimiz var” ifadelerini kullandı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder