22 Ekim 2019 Salı

Almanya’da Suriye’nin kuzeyi için “uluslararası güvenli bölge” önerisi tartışma yarattı

Almanya’da Savunma Bakanı ve Merkel’in veliahtı Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye’nin kuzeyinde “uluslararası güvenli bölge” oluşturulması önerisinde bulundu.

BOLD – Almanya Savunma Bakanı ve iktidardaki Hristiyan Demokratların Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye’nin kuzeyinde sivillerin korunması ve IŞİD’le mücadelenin sürmesi için “uluslararası güçlerce kontrol edilecek” bir güvenli bölge oluşturulmasını önerdi.

Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye ve Rusya’nın da bu süreçte rol oynamasını önerdi. Hatta Alman medyasında Türkiye ve Rusya’nın da destek vermesi halinde, Almanya’nın bu misyon kapsamında Suriye’ye asker gönderebileceği ifade edildi.

KOALİSYON ORTAĞI: BİZİMLE TARTIŞILMADI

Almanya’da iktidar ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise Berlin’in Suriye’de askeri herhangi bir rol oynamasına karşı çıkıyor. Koalisyon ortağı SPD Savunma Bakanı’nın önerisinin kendileriyle konuşulmadığını belirtti.

DIŞİŞLERİ TEMKİNLİ YAKLAŞTI

Savunma Bakanı’nın önerisi Almanya’da iki bakanlığı da karşı karşıya getirdi. Kramp-Karrenbauer’in önerisine Alman Dışişleri Bakanlığı temkinli yaklaştı.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın yönetimindeki Alman Dışişlerinden yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer’in önerisinin “tartışmaya muhtaç” olduğu belirtildi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk: Bu sözde ateşkes kimseyi kandırmıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder