25 Ekim 2019 Cuma

TMSF, Erdoğan’ın baskısı sonucu hukuksuz karara imza attı: Boydak Holding’in adı değişti

15 Temmuz’dan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Boydak Holding’in ismi, Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirildi. Uzun zamandır gündemde olan isim değişikliğinin AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyaretinden birkaç gün sonra açıklanması dikkati çekti.

BOLD – Kayseri’nin en önemli şirketlerinden biri olan Boydak Holding, 15 Temmuz sonrası başlatılan “Tenkil” sürecinde yöneticilerinin tutuklanmasıyla TMSF’ye devredilmiş ve yönetime kayyum atanmıştı.

Yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarıyla gündemden düşmeyen TMSF yönetimi, Erdoğan’ın talimatı üzerine Boydak Holding’in adını değiştirmeye karar verdi.

MUSTAFA BOYDAK “YETKİLERİ YOK” DEMİŞTİ

Ancak isim değişikliği süreci sürüncemedeydi. Boydak’ın ana hissedarlardan Mustafa Boydak, kayyumların ve TMSF’nin holdingin ismini değiştirme yetkisi olmadığını açıklamıştı.

Holdingin tüm hisselerinin TMSF kontrolünde olmadığını vurgulayan Boydak, “Hisselerin yüzde 47’si hâlâ bizde. İsim değişikliği Genel Kurul’da 3’te 2’lik çoğunlukla mümkün olabilir. TMSF dört yıldır genel kurulu toplamadı” demişti.

Boydak, değişiklik yapılması halinde bunun hukuksuz olacağını vurgulamıştı.

Kayyumların yaptığı yolsuzlukların unutturulması amacıyla isim değişikliğine gidildiği de konuşulanlar arasındaydı.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Bu tartışmalar sürerken Erdoğan birkaç gün önce Kayseri’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan bu ziyaretinde talimat verdi ve kayyum yönetimini isim değişikliği için işlemleri hızlandırdı.

Bugün ise TMSF tarafından Boydak Holding’in adının Erciyes Anadolu Holding olarak değiştirildiği haberi geldi.

TMSF’nin, Erdoğan’ın baskısı nedeniyle bu hukuksuz karara imza attığı değerlendiriliyor.

Boydak isminden rahatsız olan Erdoğan talimat verdi; TMSF, şirketin adını değiştirecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder