25 Ekim 2019 Cuma

Suriye’de Uluslararası Güvenli Bölge’ye NATO desteği

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelere ilişkin konuştu. Almanya’nın sunduğu “uluslararası güvenli bölge” teklifini değerlendirdi. Öneriyi memnuniyetle karşıladıklarını aktardı.

BOLD – NATO üyesi 29 ülkenin savunma bakanlarını Brüksel’de iki günlüğüne bir araya getiren toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin dün ele alındığını anımsattı. Bu çerçevede Almanya tarafından sunulan “uluslararası güvenli bölge” teklifini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Uluslararası toplumun sürece daha fazla dahil olması gerektiğini savunan Stoltenberg, “Suriye’de mevcut durum sürdürülemez, bu nedenle sorunlara karşı uluslararası toplum çözüm bulmaya çalışmalıdır” diye konuştu.

BEDELİ AĞIR OLUR

Stoltenberg, NATO’nun Afganistan konusunda kararlılığını koruduğunu da sözlerine ekledi. “Afgan güvenlik güçlerini eğitim ve fonlarla desteklemeye devam edeceğiz. Eğer Afganistan’dan erken çıkarsak bunun bedeli ağır olur. Hem Afgan halkı hem biz hem de IŞİD’le mücadelemiz zarar görür” açıklamasında bulundu.

ABD’den Türkiye’ye 3 seçenek: “İster kapatsın, ister geri göndersin, ister imha etsin”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder