24 Ekim 2019 Perşembe

Anne Baba Hasretinin Büyüttüğü Ağır Sancılar

İnsanlar doğar, gelişir, büyür, yaşlanır ve ölür. Bebekler dillenmeye başlayınca ilk öğrendikleri kelime anne babadır. Canları yandığında, korktuklarında yardım amacıyla ilk çağırdıkları da gayri ihtiyari anne babalarıdır. Bebek ve çocukların en aciz oldukları anda yanlarında gördüklerinde sevindikleri, mutlu oldukları ve de kendilerine güvenlerinin gelmesi yine anne babaları nedeniyledir.
Babasına en çok ihtiyaç olduğu bir dönemde haksız bir şekilde babası tutuklanan binlerce çocuktan biri de kanser hastası Ahmet Ataç. Yaklaşık 20 aydır haksız ve hukuksuz bir şekilde Tarsus Cezaevi’nde tutulan Harun Reha Ataç, kanser hastası olan 7 yaşındaki oğlu Ahmet’in psikolojik moral ve desteğe en ihtiyaç duyduğu bir zamanda yanında olamamaktan, annesiyle bir başına bırakılmış olmanın verdiği ızdırap ile inliyor.
Kanunda “kaçma ihtimali/şüphesi” nedeninin suistimal edilerek cezaevlerinde adeta “esir” olarak tutulan on binlerce masum insan, telafisi imkansız dramlar, zulümler yaşamakta. Bürokratik nedenler bahane edilerek yakınlarının en hayati zamanlarında yanlarında bulunmaları engellenen insanların, onları kaybettikleri anlarda cenazelerine bile gitmelerine izin verilmiyor.
7 yaşındaki Ahmet Ataç kanser hastası ve annesiyle bir başına hayata tutunmaya çabalıyor. Küçük Ahmet’in babasına çok ihtiyacı var. Hastalığının oldukça ilerlediği bir dönemde; en çok ihtiyacı olan moral desteğini, gözü yollarda beklediği babasından bulacağına inanıyor.
Kanser hastası Ahmet’i babası Harun Reha Ataç’a kavuşturun. Bir nebze de olsa hasta yüreğine su serpin.
https://t.co/gfzg3VYvyj
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1133341552074534912?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/10/24/anne-baba-hasretinin-buyuttugu-agir-sancilar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder