26 Ekim 2019 Cumartesi

BDDK’nın altına 8 taksit kararı tefecilere yarayacak

BDDK’nın altın alımında taksit sayısını 4 aydan 8 aya çıkarmasına en çok tefeciler sevinidi. Bu uygulama altın satışı yapmış gibi gösterip tefecilik yapanların işlerini daha da artıracak. Bankadan kredi alamayanlar, borcunu taksitlere yaymak isteyenler tefecilerin yolunu tutacak.

BOLD – Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) altın alımında taksit sayısını 4 aydan 8 aya çıkardı. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme artık 8 olacak.

UYGULAMA TEFECİLERİN İŞLERİNİ AÇACAK

BDDK’nın bu kararı altın satışı yapmış gibi gösterip tefecilik yapanların işlerini daha da artırması bekleniyor. Borçlarından dolayı bankalarından kredi çekemeyenler, borçlarını daha çok taksit yapmak için tefecilerin yolunu tutacak.

TEFECİ OPERASYONLARI BİTMEK BİLMİYOR

Kuyumcu adı altında tefecilik yapanlara yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Bingöl’de yapılan operasyonda tefecilik yaptığı gerekçesiyle bir kuyumcu gözaltına alındı. Altın ticareti yapılıyormuş gibi göstererek vatandaşlara yüzde 50’lere varan faiz miktarlarıyla borç para verip haksız kazanç elde ettiği tespit edilen A.R.D, düzenlenen operasyonla yakaladı.

5 MİLYARLIK PARA HAREKETİ

Ankara’da ise günlük 1.5 milyon liralık para akışını kontrol eden, hesaplarında 5 milyar TL civarında bir para hareketi olduğu tespit edilen tefeci çetesi yakalandı. Göstermelik kuyumcu, telefoncu ve tekel bayi satışı adı altında iş yeri açarak POS cihazı üzerinden tefecilik yapan örgütün, borçlu kişilerin kartlarından yüksek faizli paralar çektiği ortaya çıkmıştı.

Ziraat Bankası çalışanından çiftçi vurgunu

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder