24 Ekim 2019 Perşembe

Şehit olmasaydı terörist mi diyecektiniz?

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki saldırıda yaralanıp şehit olan KHK’lı Burak Zekeriya Altınok konusunda AKP suspus. Muhalefet, AKP’ye “Altınok şehit olmasaydı terörist mi diyecektiniz?” diye soruyor..

BOLD – Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’lı teröristlerin askerî araca düzenlediği saldırıda yaralanan ve geçen gün şehit olan KHK’lı Burak Zekeriya Altınok konusunda muhalefetin sorularına karşı AKP suskunluğunu koruyor.

MECLİS’TE GÜNDEM KHK’LI ALTINOK

Meclis’te Burak Zekeriya Altınok’u gündeme getiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Altınok’un çocuklarının fotoğraflarını AKP’lilere göstererek, “Bu fotoğrafa iyi bakınız. Bu fotoğrafta gördüğünüz masum bakışlı çocuk, babası polis memuruyken KHK’yle ihraç edilen, daha sonrasında askerlik vazifesini yerine getirirken şehit olan, kısa bir süre içerisinde terörist kabul edilecek kadar tehlikeli, şehit düşecek kadar vatansever olan Burak Zekeriya Altınok’un yaşadığı zulmü anlatan çocuklarının bakışıdır” dedi.

ŞEHİT OLMASAYDI TERÖRİST Mİ DİYECEKTİNİZ?

Bu fotoğrafın, iktidarda kalmak pahasına insanların hayatını mahveden adaletsizliğin ve ahlak tanımazlığın fotoğrafı olduğunu dile getiren Karaduman, “Zekeriya Altınok şehit olmasaydı kendisine “terörist” demeye devam mı edecektiniz? Bu fotoğrafı görüp de vicdanı sızlamayanlara “Biz ne yapıyoruz?” diye sormayanlara şunu hatırlatmak istiyorum: Hesap vereceksiniz, tarihin önünde olmasa da Allah’ın önünde hesap vereceksiniz” dedi.

KHK’LILARIN GÖREVE İADESİ BİR AN ÖNCE YAPILMALI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da şehit Altınok’un KHK’yle meslekte atılan eski bir polis memuru olduğunun ortaya çıktığını hatırlatarak, “Altınok’un 2017 yılında 701 sayılı KHK’yle mesleğinden ihraç edildiği, 16 ay da cezaevinde tutuklu olarak yargılandığı ve sonunda da beraat ettiği ortaya çıktı. “Terörist” diye peşinen 16 ay hapis yatırdığınız adam vatan, bayrak uğruna şehit oldu. Bu konuyu daha önce de gündeme getirmiştik. “Terör örgütü üyesi” suçlamasıyla görevlerine son verildiği hâlde, yargılaması bittikten sonra mahkeme tarafından suçsuzluğu kararlaştırılan KHK’lilerin görevlerine iadesi OHAL Komisyonu tarafından bir an önce yapılmalıdır”

HER GÜN BİR BAŞKA TRAJİK HİKAYE ORTAYA ÇIKMAKTA

KHK’lılarla ilgili her gün bir başka trajik hikaye ortaya çıktığını aktaran Türkkan, “Hem vatandaşlarımız hem de aileleri gerçekten mağdur durumdadır. Bu ailelerden karşımıza her gün başka bir trajik hikâye çıkmaktadır. Bu mağduriyeti gidermek devletin öncelikli vazifesidir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışıyla üç bin yıldır varlığını devam ettiren Türk devletini bugün yönetenler artık daha fazla vatandaşını mağdur etmemelidir” dedi.

 

Merkez Bankası beklentilerin 2.5 katı faiz indirimine gitti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder