25 Ekim 2019 Cuma

Her 4 Almandan biri Yahudi düşmanı

Almanya’da yapılan yeni bir araştırma Alman vatandaşlarının dörtte birinin Yahudi düşmanı olduğunu gösterdi.

BOLD – Dünya Yahudi Kongresi (WJC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre Alman vatandaşlarının yüzde 27’si antisemitik (Yahudi düşmanı) görüşlere sahip. Deutsche Welle Türkçe’de yer alan bir habere göre, Almanların yüzde 41’i Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın düzenlediği Yahudi Soykırımı’ndan (Holocaust) çok fazla söz ettiği kanaatinde.

ARAŞTIRMA YAZ AYLARINDA YAPILDI

Araştırma Halle’de 9 Ekim tarihinde bir sinagoga düzenlenen saldırıdan iki buçuk ay önce başlatıldı ve anketteki sorulara 1300 kişi yanıt verdi.

Araştırmaya göre ayrıca Alman vatandaşlarının yaklaşık üçte ikisi (yüzde 65) toplumda artan Yahudi düşmanlığının farkında ve bunun aşırı sağcı partilerin güçlenmesiyle ilgili olduğu görüşünde.

Yüksek okul mezunu olan ve yıllık geliri en az 100 bin euro olan kişilerin verdiği yanıtlar da son derece çarpıcı. Bu kişilerin yüzde 28’i Yahudilerin ekonomide çok fazla güç sahibi olduğu, yüzde 26’sı da “dünya siyasetinde çok fazla güç sahibi” olduğu görüşünü savunuyor. Aynı grubun yüzde 48’i de Yahudilerin Almanya’dan çok İsrail’e sadık olduklarına inanıyor.

Araştırmada aynı grup içerisinde antisemitizmle mücadele konusunda da bir bilinçlenme olduğu tespit edildi.

AP’nin insan hakları Saharov Ödülü, Uygur aktivist İlham Tohti’ye verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder