26 Ekim 2019 Cumartesi

Ekonomik krizden kaçan vatandaş makarnaya yükleniyor

Türkiye’de her geçen gün kendini daha çok hissettiren ekonomik krizle birlikte makarna tüketimi günden güne artıyor. 2017 yılında kişi başı 8,5 kilogram olan makarna tüketimi 2018 yıl 8,7 kilograma çıktı.

BOLD – Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, 25 Ekim Dünya Makarna Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Külahçıoğlu, söz konusu günün, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği’nin girişimiyle 1998 yılından beri kutlandığını belirtti. Birçok ankette Amerika kıtasından Afrika’ya kadar her ülkede en sevilen yemeğin makarna olduğunun ortaya çıktığını aktaran Külahçıoğlu, makarnanın, her kesimin erişebileceği bir yemek seçimi olduğunu vurguladı.

KİŞİ BAŞI TÜKETİM 8.7 KİLOYA ÇIKTI

Ürünün tüketiminin de günden güne arttığını belirten Külahçıoğlu, “Makarnanın uzun süre muhafaza edilebilmesi, çeşitliliği, kolayca hazırlanması, lezzeti, besleyici ve ekonomik bir gıda maddesi olması nedeniyle dünyada ve ülkemizde tüketimi günden güne artmaktadır. 2017 yılında kişi başı makarna tüketimimiz 8,5 kilogram iken 2018 yılında 8,7 kilograma çıkmıştır” dedi.

Ziraat Bankası çalışanından çiftçi vurgunu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder