24 Ekim 2019 Perşembe

KHK’lıların dilekçe verme hakkı da ellerinden alındı: “Bizi Vatandaşlığa Alın!”

Nüfus Müdürlüğü’ne “bizi vatandaşlığa alın dilekçesi verdirilmeyen KHK’lılar: “Ege’de boğulmayacağız, ülkemizi terketmeyeceğiz, buradayız ve vatandaşlık haklarımızı geri alana kadar mücadeledeyiz.”
İstanbul KHK Platformu, ellerinden alınan vatandaşlık haklarının geri verilmesi “Bizi vatandaşlığa alın” dilekçesi vermek istedi ancak KHK’lıların dilekçe verme hakları da ellerinden alındı.

Polis ablukası altında dilekçe vermeleri engellenen grup adına basın açıklaması yapan İstanbul KHK’lılar Sözcüsü Münir Korkmaz, tüm KHK’lıları kendileriyle dayanışmaya çağırdığı açıklamasında, mücadelelerinin işlerini geri alıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü’ne “Bizi Vatandaşlığa Alın!” dilekçesi vermek için giden KHK’lılar polis engeliyle karşılaştı. Polisler yaklaşık 1,5 saat KHK’lıları dilekçenin tam olarak nereye vermeleri gerektiği konusunu netleştirmek için bekletti.

Tepki gösteren KHK’lılar, kendilerinin dilekçeyi hangi şartlarda ve nereye vermeleri gerektiğini bildiklerini söylediler. Ancak uzun bekleyişin ardından KHK’lıların dilekçe verme hakları da engellendi. Engellemeye rağmen binaya giren KHK’lılara görevliler “dilekçeyi alamayacaklarını” belirttiler.

BİZ EGE’DE ÖLMEYECEĞİZ

İl Nüfus Müdürü’ne yönlendirilen KHK’lılar, polisin “Nüfus müdürü dilekçenizi almayacak, dışarı çıkın” diyerek KHK’lıları zorla dışarı çıkardı.

Bir vatandaşlık hakkı olan dilekçe verme hakkının engellendiğini belirten KHK İstanbul Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz şöyle konuştu: “Kuruluşumuzdan beri yaptığımız bütün eylemler engelleniyor. Seyahat özgürlüğümüz dahil. Bugün en doğal hakkımız vatandaşlık hakkımız olan dilekçe hakkımız engellendi. Bizi vatandaş olarak görmüyorlar. Tarih bunu yazsın. Bu hukuksuzluğu yapanlar tarihin önünde hesap vereceklerdir. İstanbul KHK’lılar platformu her geçen gün büyüyor. Siyasi iktidara, ana muhalefete ve muhalefetin tamamına çağrı yapıyoruz; Suskunsanız bu suça ortaksınız. Sessiz kalanlar bu suça ortaktır. Sizleri affetmeyeceğiz. Biz Ege’de ölmeyeceğiz, biz ülkemizi terketmeyeceğiz. Biz bu ülkemizin asli vatandaşıyız. Söke söke haklarımızı almaya devam edeceğiz.”



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/10/24/khklilarin-dilekce-verme-hakki-da-ellerinden-alindi-bizi-vatandasliga-alin/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder