24 Ekim 2019 Perşembe

Pasaport Almak İçin Gitti Ancak Tutuklandı

15 Temmuz “Kanlı Kumpas” sonrası başlatılan “cadı avı” sürecinde, bir gecede binlerce insan tutuklanmış, devam eden süreçte “soykırım” a evrilen zulümler sonucunda, on binlerce insanın mallarına, pasaportlarına el konularak, âdeta ülkemiz açık hapishaneye çevrildi.
Haklarında açılan davalardan beraat edenlerin, yurt dışı yasağı bulunmayan yada kaldırılanların dahi pasaportları iade edilmeyerek keyfi bir şekilde hukuk ihlalleri yapılmış, yapılmaya da devam ediliyor.
HDP Kocaeli milletvelili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşanan hukuk garabetini duyurdu. Gergerlioğlu Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan anne Aysel Akkanoğlu’nun; bir yıl boyunca pasaport almak için uğraştığını, işlemleri devam ederken sorun yaşamayan Aysel Akkanoğlu’nun, en son 24 Mayıs 2019 tarihinde pasaportunu almak için nüfus müdürlüğüne gittiğinde avukatının gelmesi bile beklenmeden gözaltına alınıp akabinde de tutuklanarak Tarsus Cezaevi’ne konulduğunu belirtti.
Âdeta tuzak kurup, son aşamada bir anda tutuklanarak, geride kalan çocuklarına da travma yaşatmak ne vicdan ne de adaletle savunulabilir.
Aysel Akkanoğlu’nu evladına ve özgürlüğüne kavuşturun!
https://t.co/kS1vAudmBF
https://twitter.com/magduriyettr1/status/1132205290919800832?s=19

 



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/10/24/pasaport-almak-icin-gitti-ancak-tutuklandi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder