23 Ekim 2019 Çarşamba

Galatasaray Avrupa’da irtifa kaybediyor; İşlemeyen makine, bozuk motor

Galatasaray, Real Madrid karşısında evinde oynamanın avantajını kullanamadı. Dev rakibine karşı çok pozisyon veren Aslan, yakaladığı fırsatları da değerlendiremedi.

BOLD – Şampiyonlar Ligi A Grubu’da Real Madrid’e evinde 1-0 mağlup olan Galatasaray, 1 puanla son sıraya düştü. Sarı-Kırmızılı takımın rakibi karşısında çok fazla pozisyon vermesi, Muslera’nın başarılı kurtarışları ve futbolcuların saha içindeki birbirinden kopuk halleri 90 dakikanın öne çıkan bölümleriydi. Spor yazarları Sarı-Kırmızılı takımın eski parlak günlerinden uzak Real Madrid’e karşı daha iyi bir sonuç alabileceğini belirtiliyor. Yorumlar şöyle:

KROOS, BELHANDA’DAN DAHA FAZLA SAVAŞTI

UĞUR MELEKE : Real Madrid’in dünkü 11’inden 5 oyuncunun dörder, ikisinin de üçer Devler Ligi madalyası var evinde. Ama galiba Belhanda, bizim bilmediğimiz bir yerlerde 10 Devler Ligi kupası filan kaldırmış olmalı ki, onlar kadar istekle mücadele etmedi. Üç Şampiyonlar Ligi madalyası, bir de Dünya Kupası olan Kroos, Belhanda’dan daha fazla savaştı dün. Kroos’un Belhanda’dan daha fazla savaştığı bir maçtan da puan almak, hiç kolay iş değil tabii.

2015’te Mustafa Denizli, Galatasaray’ın Madrid deplasmanına gitmeyince, o gece bir TV programında anlatmıştım 8 yıldız öyküsünü… 1993-94 Devler Ligi jeneriğinde, kupanın logosu olan topu oluşturan 8 yıldız, katılımcı 8 kentten yükseliyordu. O 8 kentten biri İstanbul’du. O öykü sonra hızla yayıldı internette. Galatasaraylılar, o 8 yıldızdan biri olduklarını bilerek savaşmalılar son 3 maçta.

GALATASARAY AVRUPA ARENASINDA İRTİFA KAYBEDİYOR

ŞANSAL BÜYÜKA: Galatasaray’ın kendi sahasında iki maç “0” gol, “0” puan… Denilebilir ki, “Karşısındakiler PSG, Real Madrid, kolay mı?”… Elbette kolay değil de, Galatasaray’ın zamanında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bu Real Madrid’e “3” atmışlığı, aynı Real Madrid’den Avrupa süper kupa finalinde kupayı almışlığı var.Galatasaray’a kadro o yılların kadrolarından daha kötü değil… Hoca deseniz, o galibiyetleri, o kupaları, o destanları yazan aynı hoca… Buna rağmen Galatasaray, Avrupa arenasında hızla “irtifa” kaybediyor. Futbolseverlere “bir zamanlar maziye bak” dedirtiyor. Bu işte bir yanlış var ama bu yanlış “nerede-kimde”, onu bilemem…

EY FATİH TERİM TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE DÖN

ERMAN TOROĞLU: Ey Fatih Terim, artık teknik direktörlüğüne dön. Uçuruma doğru gidiyorsun. Dost acı söyler. Uzun zamandır teknik direktörlük yapmıyorsun, şov yapıyorsun. Sana soruyorum… Bir Belhanda’yı aldıktan sonra sahadaki Galatasaray’a bak, bir de Belhanda oynarkenki sahadaki Galatasaray’a bak. Sen uzun zamandır teknik direktörlüğü unuttun. İşin şovuna gitmeye başladın. Geri dön! Doğruyu yaparsın. Ey Galatasaray yönetimi ve Fatih Terim… Siz Falcao’yu neden ve niçin aldınız? Eğer Falcao bu maçta oynamayacaksa hangi maçta oynayacak. Bilmediğimiz bir şey varsa açıklayın da öğrenelim. Çünkü bu işin sonu biraz sakat gibi geliyor bana.

TEK HEDEF BRUGGE’Yİ YENİP 3. OLMAK

ÖMER ÜRÜNDÜL: Takım halinde Galatasaray elinden geleni yapmaya çalıştı. Eğer skorda denge varken kaçırdıkları 3 pozisyondan biri gol olsaydı o zaman kontrollü futbolla oyunu geride kabul edip, alan daraltıp, fizik gücü de ekonomik kullanıp bir önemli başarı elde edebilirdi. Ben en çok Nzonzi ile Andone’yi beğendim. Şimdi tek hedef kaldı, Brugge’ü İstanbul’da yenip grubu üçüncü bitirebilmek.

TUGAY KERİMOĞLU: Muslera, Nzonzi, Andone ve Babel oyun içinde bir şeyler yapmak istediklerini ve skoru değiştirmeye çalıştıklarını gördük. Bu oyuncuların dışındakiler etkin olamadı. Bu seviyede çok fazla pas hatası yapmamalısınız. Çıkışlarda hata yaparsanız, hemen cezayı keserler. Böyle bir maçı kazanmak istiyorsan, orta alanda bu kadar çok top kaybedemezsiniz.

İŞLEMEYEN MAKİNE, BOZUK MOTOR

MEHMET DEMİRKOL: İlk yarı bittiğinde Real Madrid’in, 5’i isabetli 15 şut denemesi vardı. Ve 3 net pozisyondan bir golü… Seri ve Belhanda’nın pas hatalarının sonucu merkezi 3’lemiş savunma dağınık ve rakibe uzak yakalandığı için oldu bu. Çıkarken yenilen baskı ise özellikle savunma 3’lüsünün birbirine çok yakın kalıp genişlememesinin sonucuydu. Yani Galatasaray, savunmadayken oyuncuların mesafeleri uzak ve dağınık, hücuma çıkamaya çalışırken de yakın ve yeterli pas istasyonu bulamayan bir ekipti. İlk yarıda 3 dakikada 3 net pozisyon bulunduğunu da not etmek lazım. Belhanda’nın, Seri’yle birlikte işlemeyen makinenin merkezini, bozuk motorunu oluşturdukları konusunda bir şüphe yok. Belhanda’dan yararlanmanın mümkün olduğunu ve önemli bir oyuncu olduğunu düşünsem de o aynı kanıda değil. Büyük takım oyuncusu sağır olur. Duymaz. O bunu yapamıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder