23 Ekim 2019 Çarşamba

Milli Savunma Bakanlığı: Mevcut alanımız dışında harekata gerek kalmadı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı’na verilen 120 saatlik aranın ardından yaptığı açıklamada, ABD’nin “PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığını” bildirdiğini duyurdu.

BOLD – Milli Savunma Bakanlığı, “Mevcut harekât alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, “Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir…. (Barış Planı Harekat) BPH alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 km. dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekât alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekât icra edilmesine gerek kalmamıştır” denildi.

RUSYA İLE MÜŞTEREK ÇALIŞMALAR

Bakanlık açıklamasında, Soçi’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren Rusya ile müşterek çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Erdoğan ve Putin, yaklaşık 6 buçuk saat süren görüşmeleri sonrası ortak bir mutabakat metninde anlaşmışlardı.

İki lider, Suriye’nin kuzeyinde Tel Abyad ile Ras’ul Ayn kentleri arasındaki 120 kilometrelik alanda, 32 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturulmasına devam edilmesi kararı almıştı.

Soçi’de üzerinde uzlaşılan mutabakat metninde; “23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır. Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır” ifadeleri yer almıştı.

Putin çağırdı Erdoğan, Rusya’ya gitti: Türkiye ile Rusya arasındaki 10 maddelik mutabakat

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder