23 Ekim 2019 Çarşamba

Çavuşoğlu’ndan harekat açıklaması: “Büyük oyunu bozduğumuz için tepkiler geldi”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili konuştu. Harekatın meşruiyetinin hem ABD hem de Rusya tarafından kabul edildiğini belirtti. “Büyük oyunu bozduğumuz için tepkiler geldi” dedi.

BOLD – Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansının Editor Masası programına katıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Suriye’ye yönelik yapılan Barış Pınarı Harekâtı’nın meşruiyetinin hem ABD tarafından hem Rusya tarafından kabul edildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, “İki ülkeyle Türkiye’nin meşru endişelerin sağlanacak şekilde mutabakatın sağlanması önemlidir. İçeride tüm çabalarımızı küçümsemeye çalışanlar iç politikamızın Rusya ile ABD arasında sıkışıp kaldığını söylüyorlardı” dedi.

İSRAİL VE FRANSA BOZULDU

Teröre karşı harekat başlattıklarını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Bu süreçte çok fazla tepki oldu. Bunlara tabii ki cevabımızı verdik. Büyük bir oyunu bozduğumuz için tepkiler geldi, özellikle İsrail ve Fransa bozuldu. İçeride yüzde 90’ın üzerinde bir bütünlük vardı bunun için milletimize teşekkür ediyorum.”

Çavuşoğlu, şu bilgileri de paylaştı: “İki ülkeyle Türkiye’nin meşru endişelerin sağlanacak şekilde mutabakatın sağlanması önemlidir. İçeride tüm çabalarımızı küçümsemeye çalışanlar iç politikamızın Rusya ile ABD arasında
Barış Pınarı Harekâtı’nın meşruiyeti hem ABD tarafından hem Rusya tarafından kabul edilmiştir. Endişelerimiz meşruysa başlattığımız harekat da meşrudur.”

Nedim Şener’in “PKK’ya yakın” dediği Eren Keskin’in evine TEM baskını

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder