18 Mart 2020 Çarşamba

Babacan’dan hükumete koronavirüsle ilgili yol haritası

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, koronavirüsle mücadele kapsamında atılması gereken adımları sosyal medya hesabından paylaştı. Fatura ve vergilere erteleme veya muafiyet öneren Babacan, çalışanların işlerini kaybetmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini de kaydetti.

BOLD – Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, koronavirüs ile ilgili alınması gereken tedbirleri sosyal medya hesabından paylaştı. Krizden yoğun olarak etkilenecek firmalarda çalışanların işlerini kaybetmelerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Babacan, fatura ödemelerinin ertelenmesi, vergilerde muafiyet, indirim veya ertelenme sağlanması yönünde adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

UZAKTAN ÇALIŞMAYA İMKAN SAĞLANMALI

Hızla yayılan koronavirüs öncelikle insan hayatını, günlük yaşamı ve ekonomileri ciddi biçimde tehdit eder hale geldiğini hatırlata Babacan, paylaştığı metinde şu önerilerde bulundu: “Krizden yoğun olarak etkilenecek firmalarda çalışanların işlerini kaybetmelerinin önüne geçilmelidir. Kısa çalışma ödeneği devreye sokulmalıdır. İstihdamla ilgili vergi ve primlerde muafiyet, indirim veya erteleme uygulamasına gidilmelidir. Uzaktan çalışmaya imkan sağlayacak iletişim altyapısı güçlendirilmeli ve ucuzlatılmalıdır.”

FATURA ÖDEMELERİ ERTELENMELİ

Krizin etkileri azalıncaya kadar vergi ve diğer kamusal mali yüklerde muafiyet, indirim ve erteleme gibi yöntemler uygulanması gerektiğini belirten Babacan, “Elektrik, su ve doğalgaz ödemeleri belirli sürelerle ertelenmelidir. Kredi kartı kullanımında ve tüketici kredilerinde kolaylaştırıcı önlemler alınmalıdır. Merkez Bankası, döviz likidite yönetimini etkin bir şekilde yapmalıdır. Temel gıda ve tarım ürünlerindeki tedarik zincirini zayıflatacak kısıtlayıcı uygulamalardan kaçınılmalıdır” dedi.

 

Türkiye’de vaka sayısı 98 oldu, ilk ölüm vakası gerçekleşti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder