20 Mart 2020 Cuma

Diyanet ‘umreciler’ için tedbirde geç kaldı

Umreden Türkiye’ye dönen vatandaşların koronavirüs riskine rağmen bütün ülkeye yayıldığını ifade eden CHP Milletvekili Servet Ünsal, “Diyanet önlem almakta geç kaldı. Süreç yanlış yönetildi” dedi.

BOLD – Koronavirüs salgının yayılma tehdidi sebebiyle, Mekke’de Kabe çevresinin dahi neredeyse boş kaldığı bir dönemde umre seyahatinden Türkiye’ye dönen binlerce vatandaşın tüm ülkeye dağıldığını belirten CHP Milletvekili Servet Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığını (DİB) eleştirdi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SÜRECİ YANLIŞ YÖNETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Torba Kanun Teklifi görüşmelerinde konuşan Ünal, Diyanet’in önlem almakta geç kaldığını kaydederek sürecin yanlış yönetildiğini ifade etti.

Umreden dönenlerin öğrenci yurtlarına yerleştirilmesine de değinerek şunları dile getirdi:

CUMA İBADETİ İÇİN NET ÖNLEMLER ÖNCELİKLE ALINMALIYDI

“Gece vakti çocuklar, öğrenciler darmadağın edildi, battaniyesini alan otobüs duraklarına gitti. Yurt dışından gelen herkese en net, istisnasız on dört gün kuralı uygulansın. Kalabalık yaratmak risk taşıdığından, cuma ibadeti alanları için daha net önlemler öncelikle alınmalıydı. Diyanet bu konuda da gecikti. Bu salgında her günün hatta her saatin büyük önemi var.”

SAĞLIK BAKANI DİYANET’E SÖZ GEÇİREMEDİ

İyi Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başta toplu ibadetten vazgeçilmesi. gereken tedbirler konusunda Diyanet’i ikna edemediğini kaydetti.

“Hastanelerde temizlik ürünleri, tuvalet kağıdı, kağıt havlu yok. Sağlık personeline verilecek maske, eldiven gibi en temel ihtiyaçlar piyasada bulunmuyor. Hastalar gelse solunum destek cihazımız yetersiz. Sayın Bakan bu konularda hiç şeffaf değil, açıklamaları panik önlemeye yönelik. Diyanet’e söz geçiremedi, çaresiz günü kurtarmaya çalışıyor” diyerek tepki gösterdi.

ENSTİTÜYÜ KAPATTINIZ, YERLİ AŞI ÜRETİMİNİ BİTİRDİNİZ

Virüs salgını karşısında Türkiye’nin aşı bulunmasını beklediğini söyleyen CHP Milletvekili Çetin Arık ise “Türkiye olarak bu aşıyı üretebilir miyiz? Maalesef hayır. Çünkü yerli ve milli aşımızı üreten, viral enfeksiyonların tanı ve tedavisinde büyük başarılara imza atan, cumhuriyetle yaşıt Doktor Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’nü kapattınız, yerli aşı üretimini bitirdiniz. Şimdi avuç dolusu para ile alınan grip aşısı, yakın geçmişte yurtta üretilmekteydi” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK’A AYRILAN BÜTÇENİN TAM BEŞ KATI

Birçok icracı bakanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet’e aktarılan ödeneğin büyüklüğüne de dikkati çeken Arık, “Diyanet’e ayrılan bütçe, TÜBİTAK’a ayrılan bütçenin tam beş katı” dedi.

Salgın yayılırken Sağlık Bakanlığı personel ihracına devam ediyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder