20 Mart 2020 Cuma

CHP’den evsahiplerine “kiracına sahip çık” çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kazandığı belediyelere su, elektrik, doğalgazın aksatılmaması talimatını verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da evsahiplerine “kiracına sahip çık” çağrısı yaptı.

BOLD – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarına koronavirüsle ilgili bir talimat gönderdi. Gönderilen yazıda; hastalığın bulaşma riskine karşı evlerine kapanan vatandaşların; elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerinin, borçlarından dolayı kesilmemesi için her türlü girişimde bulunulması istendi.

TÜM ÖNLEMLER EKSİKSİZ ALINMALI

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre yazıyla, başkanlardan, çoğu belediyenin yetki ve sorumluluğunda bulunmayan elektrik ve doğalgaz hizmetleri için de ilgililerle görüşerek “anlaşma sağlamaları” talep edildi. Koronavirüs salgınına karşın belediyelerin inisiyatif almasını isteyen Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine “Bu hastalığın insanları çaresizlik içinde bırakmasına izin vermeyeceğiz. Belediyelerimiz de görev başında. Tüm önlemler eksiksiz alınmalı ancak panik halinden de sakınmalıyız” dediği öğrenildi.

HALKI PANİĞE SEVK EDECEK SÖYLEMLERDEN UZAK DURUN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul’un 39 ilçe başkanı ile video konferans yoluyla toplantı yaptı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kaftancıoğlu ve ilçe başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, halkı paniğe sevk edecek eylem ve söylemlerden uzak durulması gerektiğini belirterek “Bilim Kurulu’nun önerilerine dikkat edilmeli” dedi.

EV SAHİPLERİNE “KİRACINI KORU” ÇAĞRISI

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından ev sahiplerine çağrıda bulunarak salgın nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayacak vatandaşlardan kira alınmamasını istedi. Kaftancıoğlu, “Birbirimizi ekonomik olarak da koruyacak ve anlayacak, çözümü de yine birlikte bulacağız. Kirada 1 evim var 2 ay boyunca kira almayacağım. Kirada evin varsa ve ihtiyacın yoksa sen de alma. Kiracının senden daha çok ihtiyacı olabileceğini unutma. Kiracını koru” dedi.

Eski bir Silivri sakininden kapalı alanda yaşama önerileri

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder