18 Mart 2020 Çarşamba

Savcı Kadir Şeker için müebbet istedi

Konya’da parkta bir kadına yapılan şiddeti engellemek isterken birinin ölümüne neden olan Kadir Şeker’le ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede savcı, Şeker’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına kadar yargılanmasını talep etti.

BOLD – Konya’da parkta kadına şiddeti engellemek isterken Özgür Duran’ın ölümüne neden olan tutuklu Kadir Şeker (20), hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Şeker’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına kadar yargılanması talep edildi.

TAŞIDIĞI BIÇAK İÇİN AYRI CEZA TALEP EDİLDİ

İddianamede Şeker’in, suçu tahrik altında işlediği belirtilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre de indirim yapılması istendi. Şeker, hakkındaki iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirse 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Ayrıca yanında taşıdığı bıçak için de ‘Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları’ kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar yargılanacak.

TAŞIDIĞI BIÇAK SUÇ ALETİ KAPSAMINDA

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Özgür Duran’ın Adli Tıp raporunda, bıçağın vücuduna yaklaşık 10 santimetre uzunluğunda ve 1,5 santimetre genişliğinde girdiğinin belirlendiği kaydedildi. Kadir Şeker’in kullandığı bıçağın da 6136 sayılı ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Kanunu’ kapsamında olduğu saptandı. Kadir Şeker’in kıyafetleri, sırt çantası, çantasındaki toprak ile parkta toprak kriminal laboratuvara gönderilip, incelendi. Kavgayı gören görgü tanıkların ifadelerine başvuruldu.

“KASTEN ÖLDÜRME” İDDİASIYLA MÜEBBET İSTENDİ

Özgür Duran ile Ayşe D.’nin evde tartıştığı sırada yanlarında bulunan Özgür Duran’ın kuzeni Bekir Duran’ın da ifadesi alındı. Ayrıca Kadir Şeker’in suçta kasıtlı olup olmadığının belirlenmesi için ‘sosyal araştırma raporu’ hazırlandı. Yapılan soruşturma sonucu Kadir Şeker, hakkındaki iddianame tamamlandı. İddanamede Şeker’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına kadar yargılanması talep edildi.

 

Türkiye’de vaka sayısı 98 oldu, ilk ölüm vakası gerçekleşti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder