21 Mart 2020 Cumartesi

Uyuşturucu olmadığı anlaşılınca işkencenin de üzerini örttüler

İstanbul Sultangazi Şehit Bülent Özkan Karakolu’nda ‘aracında uyuşturucu bulundurma’ iddiasıyla tutulurken işkence gören iki vatandaşın soruşturmasına savcılıktan takipsizlik kararı çıktı.

BOLD – Arabalarında uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve Sultangazi Şehit Bülent Özkan Karakolu’nda sabaha kadar işkenceye uğrayan Naci Çelik ve Mehmet Emin Tunğ’un soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

POLİSLER HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği kararda, araçta ki maddenin uyuşturucu değil parasetamol ve kafein içerdiği belirtildi. Şüphelilerin Emniyette uğradıkları işkenceye ilişkin de polisler hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

SİVİL POLİS ARACI TARAFINDAN DURDURULDULAR

Naci Çelik, 26 Ağustos 2019’da otomobiliyle eve giderken yolda gördüğü akrabası Mehmet Emin Tunğ’u dur işareti yapması üzerine arabasına aldı. Kısa süre sonra hareket halindeki araç, bir sivil polis aracı tarafından durduruldu.

Naci Çelik ve Mehmet Emin Tunğ gözaltına alındı. Mehmet Emin Tunğ’a ait olduğu belirtilen poşette uyuşturucu madde ele geçirildiği öne sürüldü.

BAŞSAVCILIĞA GİDEREK İŞKENCECİ POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

İddiaya göre Çelik ve Tunğ, götürüldükleri Sultangazi Şehit Bülent Özkan Karakolunda ayrı odalara konularak sabaha kadar coplarla işkenceye maruz kaldı. Çıkarıldığı Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hâkimliğince serbest bırakılan Çelik, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisine karakolda işkence yapan polislerden şikâyetçi oldu. Başsavcılık, karakoldaki işkenceye takipsizlik kararı verdi.

ARAÇTAKİ MADDE UYUŞTURUCU ÇIKMADI

İki ismin gözaltına alınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada ise Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör, Kaçakçılık, Narkotik, Ekonomik ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda takipsizlik kararı verildi.

Araçta bulunan maddelerin Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi’nin inceleyerek rapor hazırladığının aktarıldığı kararda, araçta bulunan maddenin uyuşturucu içermediği, parasetemol ve kafein içerdiği belirtildi.

YETERLİ DELİLİN BULUNMADIĞI BELİRTİLDİ

Kararda, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli delilin bulunmadığı anlaşıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığından itiraf gibi faaliyet raporu: “Salgına hazırlıklı değiliz”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder