19 Mart 2020 Perşembe

Kamuoyu tepki gösterince Ankara Üniversitesi Dr. Güle Çınar’ı sahiplenip görüntüyü çekenin peşine düştü

Koronavirüs salgınıyla ilgili görüntüleri ve konuşması sosyal medyada yer alan Dr. Güle Çınar hakkında Ankara Üniversitesinden yeni bir açıklama geldi: “Değerli bir hekimimizdir. Gizlice görüntü çeken kişi ve/veya kişilerle ilgili yasal süreç başlatılmıştır.”

BOLD – Türkiye’de hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı sağlık çalışanlarının mesaisi artarak devam ediyor. Öyle ki saatlerce çalışan doktorlar, hemşireler ve diğer çalışanlar zaman zaman hizmet içi eğitimlerle koronavirüse karşı her an bilgilendiriliyor.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU

Bunlardan birinde çekilen bir görüntü ise sosyal medyanın gündeminde üst sıralara çıktı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanı Dr. Güle Çınar, hizmet içi eğitimde, koronavirüs salgınına ilişkin vaka sayısının binleri bulduğunu, umre seyahatinin hastalıkla mücadeleyi mahvettiğini ifade ediyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Görüntü, sosyal medyada hızla yayılınca başta Sağlık Bakanlığı, yönetime dair eleştiriler arttı. Salgına dair kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediği eleştirileri tepki boyutuna ulaştı.

Öte yandan Dr. Çınar’ın Ankara Üniversitesi yönetimine hitaben yazdığı belirtilen ‘özür mektubu’ da sosyal medyada yer alınca tepkilerin düzeyi yükseldi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakülteleri Hastanesi imzasıyla bugün de bir metin sosyal medyada paylaşıldı.

ÖNCE ÖZÜR DİLETTİLER SONRA SAHİP ÇIKTILAR

Metinde Dr. Güle Çınar’dan ‘değerli bir hekimimiz’ diye bahsedildi, Kovid-19 mücadelesine katkıları övüldü.

Diğer taraftan sosyal medyada yer alan görüntülerin, Dr. Çınar’ın izni olmadan kaydedilip paylaşıldığı, bunun hastalıkla mücadeleye zarar verdiği ifade edildi.

KAMUOYU HALA YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMİYOR

Üniversiteden yapılan açıklama “Dr. Güle Çınar’a yönelik destek karşısında yönetim yeni hedef ile kendini savunmaya devam ediyor. Gerekli açıklamalar ile kamuoyu hala yeterince bilgilendirilmiyor” şeklinde yorumlandı.

İşte Ankara Üniversitesi’nden yapılan açıklamanın tam metni:

Kamuoyunun Bilgisine,

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanemizde çalışmakta olan Uz. Dr.Güle Çınar’ın 18.03.2020 tarihinde COVID-19 salgınıyla ilgili olarak gerçekleştirmekte olduğu hizmet içi eğitim sırasında kendisinden ve hastane yönetiminden izin alınmaksızın bazı görüntüler kaydedilmiş ve sosyal medyada paylaşılmıştır. Hastanemizde konuyla ilgili ön inceleme ve değerlendirme yapılmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Dr. Güle Çınar, Hastanelerimizde bu küresel salgına karşı yürütülen mücadelede en ön saflarda yer alan değerli bir hekimimizdir. Sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme, farkındalık ve motivasyon eğitimleri yanında, teşhis amacıyla hastalardan ve sağlık çalışanlarından bizzat kendisi örnekler almakta ve sonuçları takip etmektedir. Dr. Çınar’ın hekimlik hizmetleri ve COVID-19 salgınına karşı verdiği yoğun uğraş ve özverili çalışmaları örnek niteliğindedir. Kendisi verdiği eğitimler sırasında sağlık çalışanlarının bazılarında gözlemlediği uyumsuzluğa vurgu yapabilmek, farkındalığı artırmak ve onların bu süreci doğru bir şekilde katılımını sağlayabilmek amacıyla salgının ulaşabileceği boyuta dair değerlendirmeler yapmış örnekler vermiş ve olasılıklarla ilgili fikirlerini paylaşmıştır. Ancak maalesef konuşmasının sadece bir bölümü gizlice kaydedilerek ve bütünden koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır. Dünyamızın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu olağan dışı ortamda halkı paniğe sevk etmeye yol açabileceğini, gerçekleştirilmekte olan yoğun sağlık hizmetine, çalışmakta olduğu kuruma ve ilgili hekime zarar verme sonuçlarını doğurabileceğini düşündüğümüz bu paylaşımda, gizlice görüntü kaydeden ve sosyal medyaya gönderen kişi ve/veya kişilerin saptanarak gerekli işlem yapılabilmesi için yasal süreç başlatılmıştır.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri

Koronavirüs testi için vatandaştan 1250 TL istiyorlar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder