18 Mart 2020 Çarşamba

Polisin iki ayrıcılıklı kişiyi karantinadan çıkartma görüntüleri

Fransa’dan gelen yolcuları taşıyan karantina otobüsü yolda durdurulup iki kişi polis tarafından karantinadan çıkartıldı. Görüntüler yayınlanınca ayrıcalığa çok büyük tepki geldi.

BOLD –İstanbul Havalimanı’ndan karantina alanına giderken bir kadın yolcunun karantina otobüsünden polis eşliğinde indirildiği görüntüler ortaya çıktı. Daha sonra sayının iki olduğu belirlendi. Yaşananlara sosyal medyadan tepki geldi.

Koronavirüs nedeniyle Paris’ten Türkiye’ye getirilen yurttaşlar İstanbul Havalimanı’ndan karantina alanına giderken, bir yolcunun karantina otobüsünden polis eşliğinde indirildiği görüntüler ortaya çıktı.

Aynı otobüste bulunan kişiler tarafından çekilen görüntülerde, polis ekipleri tarafından otobüsün önü kesilerek kadın yolcu aşağıya indirilerek götürülüyor.

Görüntülerin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılması ardından tepkiler de gecikmedi.

Kimi kullanıcılar, araçtan indirilen kişinin Güzide Sofi adlı kadın olduğunu ve babasının KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi olduğunu iddia ederek paylaşımlarda bulundu.

Kimi kullanıcılar da yaptıkları paylaşımlarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek, suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Paylaşımlardan bazıları ise şöyle:

“Sayın Bakan @drfahrettinkoca ve sayın @saglikbakanligi , Karantinadan kaçırılan yolcunun adı Güzide Sofi. Kaçırıldığı aracın plakası 34 CCP 136. Görüntüleri aşağıda. Halk sağlığı için tehlike olduğu için suç duyurusunda bulunuyorum… #karantinaalenenihlal

*Sayın Bakanım @drfahrettinkoca karantinadan yolcu kaçırıyorlar ihbar ediyoruz. Yolcu Guzide Sofi http://i̇nstagram.com/guzidesofi Babası sivil havacılık dairesi müdürü Mustafa Sofi

*Sayın Bakan @drfahrettinkoca ve sayın @saglikbakanligi , Karantinadan kaçırılan yolcunun adı Güzide Sofi. Kaçırıldığı aracın plakası 34 CCP 136. Görüntüleri aşağıda. Halk sağlığı için tehlike olduğu için suç duyurusunda bulunuyorum… #karantinaalenenihlal”

SOYLU:YANLIŞ YAPILAN BİNİŞ İŞLEMİYLE İLGİLİ

Tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da twitter hesabından, “Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz” açıklaması yaptı.

ADALET BAKANI “GEREĞİ YAPILACAK” DEDİ

Soylu’nun açıklamasına karşın Adalet Bakanı Abdülhamid Gül yaptığı paylaşımda, olayla ilgili yargının gereğini yapacağını söyledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder