20 Mart 2020 Cuma

Yaşlılar “dışarı çıkmayın” uyarılarını dinlememiş

Koronavirüste en riskli grup olan 60 yaş üstü nüfusun “dışarı çıkmayın” uyarılarını dinlemedikleri ortaya çıktı. İstanbul’da 60 yaş üstü 121 bin 253 kişi 313 bin 253 kez toplu taşıma araçlarını kullanmış.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüste en riskli yaş grubu olan 60 yaş üstü nüfusla ilgili İstanbul’daki toplu ulaşım kullanma verilerini açıkladı. İmamoğlu, ileri yaşlardaki vatandaşların kullanım oranının hâlâ yüksek olduğunu kaydetti.

KORUNMAK İÇİN LÜTFEN UZAK DURUN

Twitter hesabından koronavirüste en riskli grup olan 60 yaş üstü nüfusun toplu taşıma kullanımının yüksek olduğunu açıklayan İmamoğlu, “Toplu ulaşım analizimizde, salgın hastalık açısından risk grubundaki ileri yaşlardaki vatandaşlarımızın kullanım oranının hala yüksek olduğu görülmekte. İleri yaşlardaki vatandaşlarımızı özellikle uyarmak isterim; korunmak için lütfen ama lütfen toplu alanlardan uzak durun” dedi.

121 BİN YAŞLI İSTANBUL SOKAKLARINDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre koronavirüs tehdidi nedeniyle “dışarı çıkmayın” uyarılarına rağmen İstanbul’da 60 yaş ve üstü toplam 121 bin 253 kişinin 313 bin 253 kez toplu taşıma araçlarını kullandığı ortaya çıktı. Alınan tedbirler kapsamında İETT şoförlerinin direksiyon başına geçmeden önce ve görevlerini tamamladıktan sonra ateşleri ölçülüyor.

 

Eski bir Silivri sakininden kapalı alanda yaşama önerileri

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder