20 Mart 2020 Cuma

Tüm hastaneler koronavirüs için tahsis edildi

Sağlık Bakanlığı, genelgeyle tüm özel ve vakıf hastanelerini pandemi hastanesi ilan etti. Artık bu hastanelere müracaat edenlerin koronavirüs tanısı kesinleşinceye kadar kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunlu kılındı.

BOLD – Sağlık Bakanlığı yayımladığı genelgeyle tüm özel ve vakıf hastaneleri pandemi hastanesi ilan edildi. Sağlık Bakanlığı hastaneleri, devlet ve vakıf üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca koronavirüs şüphesi bulunanlar kabul edilip tedavi edilecek.

HASTANELERİN YÜKÜ AZALTILACAK

Sağlık Bakanlığı, sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personeli üzerindeki yükün azaltılması amacıyla bir genelge yayımladı. Genelgeyle bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu özel ve vakıf hastaneleri de ‘pandemi hastanesi’ olarak nitelendirildi ve hastane yönetimlerinin alması gereken önlemler anlatıldı.

VAKA SAYISININ ARTMASI İLE İLGİLİ PLANLAMA DA YAPILACAK

Pandemi hastanelerinde, pandemi hastalarına ayrılmış bir klinik ve bir yoğun bakım ünitesi belirlenmesi istenen genelgede, “Vaka sayısının artması durumunda diğer yoğun bakım ünitesi ve servislerin hangi sıra ile ayrılacağı belirlenmelidir. Tedavisi başlamış ve devam etmesi gereken hastaların bulunduğu; onkoloji-hematoloji ve radyasyon onkolojisi klinikleri, organ nakil klinikleri ve kemik iliği nakil merkezlerindeki yataklar mümkün olduğu kadar normal olarak kullanılmaya devam edilecektir” denildi.

Korona tehdidi cezaevlerinde: Bir bardak çamaşır suyu verip koğuşu temizlettiler

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder