21 Mart 2020 Cumartesi

Örnek ülke Singapur’da ilk korona can kayıpları: 2 ölü

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelenin örnek ülkeleri arasında gösterilen Singapur, ilk can kayıplarını verdi. Hastalık sebebiyle iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

BOLD – Dünyayı kasıp kavuran koronavirs (Kovid-19) salgını, hastalıkla mücadelede örnek gösterilen Güneydoğu Asyal ülkesi Singapur’da iki cana mal oldu.

BİRİ SİNGAPUR DİĞERİ ENDONEZYA VATANDAŞI

Sağlık Bakanı Gan Kim Yong, yaşamını yitirenlerden birinin 75 yaşında Singapurlu bir kadın, diğerinin ise 64 yaşındaki bir Endonezya vatandaşı olduğunu ifade etti.

Singapur genelinde şimdiye kadar 385 Kovid-19 vakası görüldü.

PAPUA YENİ GİNE’DE DE HASTALIK TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Güneybatı Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine’de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği açıklandı.

Başbakan James Marape, İspanya’dan Singapur aktarmalı şekilde ülkeye dönen 40 yaşlarındaki maden işçisinde hastalık ortaya çıktığını ilan etti.

ÜLKEYE GİRİŞLERE BİR HAFTA İZİN VERİLMEYECEK

İkinci testin pozitif çıkması sonrası bu kişinin tecrit edildiğini bildiren Marape, “Emin olmak için iki test yaptık. İlki negatif çıktı ancak kesin değildi. İkinci test pozitif çıktı” bilgisini paylaştı.

Sağlık ekiplerinin ve hastanelerin hazırlıklarını tamamlayabilmesi için Pazar’dan itibaren yabancı uyrukluların ülkeye girişlerine bir hafta izin verilmeyeceğini belirtti.

62 YAŞINDAKİ İNGİLİZ VATANDAŞINDA GÖRÜLDÜ

Batı Afrika’daki ada ülkesi Kabo Verde ile Nijer’de de ilk koronavirüs vakaları tespit edildi.

Kabo Verde Sağlık Bakanlığı, ülkeye 9 Mart’ta giren 62 yaşındaki İngiliz vatandaşında 16 Mart’ta öksürük, nefes darlığı ve yüksek ateş görüldüğünü, yapılan test pozitif çıkınca tedaviye alındığını, hastanın durumunun stabil olduğunu açıkladı.

Ülke, tüm uluslararası uçuşları 9 Nisan’a kadar durdurdu.

TOGO, GANA, FİLDİŞİ VE BURKİNA FASO’YU DOLAŞMIŞ

Nijer Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Togo, Gana, Fildişi Sahili ve Burkina Faso üzerinden ülkeye giren 36 yaşındaki Nijerya vatandaşında koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Hükumet, salgının ülkede yayılmasını önlemek amacıyla başkent Niamey’deki uluslararası bütün toplantıları ertelerken, üniversiteler dahil tüm okullar tatil edildi. Uluslararası yolcu seferleri askıya alındı, kara sınırları kapatıldı.

MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ VE PİSKOPOSLAR HEYETİ AÇIKLAMA YAPTI

Müslüman Alimler Birliği, cuma namazı dahil camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verileceğini açıklarken, Piskoposlar Heyeti de kiliselerde bir süreliğine toplu ayin yapılmayacağını duyurdu.

Ürdün’de asker yolları tuttu: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder