20 Mart 2020 Cuma

Kolonya üreticilerinden salgın öncesi fiyattan üretim kararı

Kolonya üreticileri ve zincir marketler, koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için salgın öncesi fiyattan üretim yapıp satma kararı aldı.

BOLD – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kolonya üreticilerinin yeni tip koronavirüs salgını öncesi dönemde uyguladıkları fabrika ve ulusal zincir perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt ettiğini bildirdi.

KOLONYA ÜRETİMİ İÇİN YETERLİ HAMMADDE VAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamada, salgın ile mücadele sürecinde vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin karşılanabilmesi için özel sektörle iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, kolonya ve dezenfektan üretiminin ham maddesi etil alkolün üreticilere arz edilebilmesi için 13 Mart tarihinde EPDK’nın kararıyla benzine etil alkol karıştırılması zorunluluğunun askıya alınmasıyla kolonya ve dezenfektan üretiminde arz güvenliğinin önemli ölçüde sağlandığı ifade edildi.

FİRMALAR FİYAT ARTIRMAMAYI TAAHHÜT ETTİ

Kolonya üreticilerinden Deva Holding (Boğaziçi Kolonyaları), Eczacıbaşı (Selin Kolonyaları), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyaları), Eser, Marmara Kolonyaları-Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmalarının salgın öncesi dönemde uyguladıkları fabrika ve ulusal zincir perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt ettiklerine işaret edilen açıklamada, diğer kolonya ve dezenfektan üreticilerinden de aynı duyarlılık ve dayanışmanın beklendiği kaydedildi.

 

DSÖ duyurdu: Koronaya karşı 20 aşı geliştirildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder