17 Mart 2020 Salı

Mısır Çarşısı’na bir darbe de koronavirüsten

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Mısır Çarşısına bir darbe de koronavirüs vurdu. Koronavirüsün İstanbul’da görüldüğünün açıklamasının ardından tarihi çarşı sessizliğe büründü. Esnaf geçen iki hafta önceki durumu arar oldu.

BOLD – Her gün yüz binlerce ziyaretçisi olan tarihi Mısır Çarşısı, vatandaşların koronavirüs endişesinden olumsuz etkilendi. Virüsün İstanbul’da görüldüğünün açıklanmasının ardından çarşıya gelen sayısı bıçakla kesilmiş gibi azaldı.

VAKA ARTTIKÇA ZİYARETÇİ SAYISI DÜŞÜYOR

Çarşıda ve çevresinde dezenfekte çalışmaları yapılması ziyaretçi sayısının azalmasını engelleyemedi. Çarşıya gelenlerin azalmasından yakınan esnaflar da hızla yayılan koranavirüs tehlikesinden endişe ediyor. Çarşıda esnaflık yapan Bayram Tuğlu, “2 hafta önce işler biraz daha güzeldi. Şimdi çarşı daha sakin. Vaka sayısıyla orantılı olarak, vaka sayısı arttıkça ziyaretçi sayısı da düşüyor” dedi.

VİRÜS NEDENİYLE İŞLER DURDU

İşlerin düşmesinden ve virüsün hızla yayılmasından yakınan diğer bir esnaf Ferhat Salipçe de “Sayı arttıkça müşteriler kaçıyor. Turist de gelmiyor, vatandaşlarımız da gelmiyor. Önceki haftalarda çarşı daha kalabalıktı, vaka sayıları arttı. İnsanlar gelmeye çekiniyor. İşler durdu, bu olayların bitmesini umuyoruz” dedi.

Koronavirüs hızlı yayılıyor bir kişiden 625 kişiye bulaşıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder