21 Mart 2020 Cumartesi

CHP en kötüye hazırlık için 10 bin kişilik sağlık ekibi oluşturdu

CHP, üyeleri arasından belirlediği özel sektör ve kamuda çalışmayan 10 bin sağlık mensubunun listesini çıkardı. Bu kişiler, en kötü senaryo olarak görülen sağlık çalışanlarının yetersiz kalması olasılığında bulundukları yerlerde gönüllülük esasına göre çalışacaklar.

BOLD – Koronavirüs salgını dolayısıyla ülke genelinde olağanüstü tedbirler alınırken, CHP kayıtlı parti üyelerinin tümünü tarayıp kamuda ve özel sektörde çalışmayan sağlık mensuplarının listesini çıkardı. Yaklaşık 10 bin sağlık mensubunun salgınla mücadele için ihtiyaç duyulması halinde devreye girmesi için hazırlık yapılıyor.

CHP’DEN KÖTÜ SENARYOYA KARŞI HAZIRLIK

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP olası bir kötü senaryoya yönelik partili sağlık mensuplarının devreye girmesiyle ilgili çalışma yaptı. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, partiye kayıtlı yaklaşık 1.5 milyon üye üzerinden yaptığı taramada özel sektör ve kamuda çalışmayan sağlık mensuplarının listesini çıkardı. İkamet ettikleri illere ve uzmanlık alanlarına göre listelenen ve sayıları yaklaşık 10 bin olan sağlık mensubunun koronavirüs salgınında mevcut sağlık çalışanlarının yetersiz kalması olasılığında gönüllülük esasına göre çalışması planlandı.

İKAMET ETTİKLERİ YERLERDE GÖREV YAPACAKLAR

10 bin kişilik listede hekim, eczacı, diş hekimi, hemşire, sağlık teknisyeni, laborant gibi sağlık mensupları olduğunu belirten Bingöl, “Bunların önemli kısmı, şu anda aktif çalışmıyorlar, emekli olan parti üyelerimiz. Onların tespitlerini yaptık, meslek gruplarına göre sınıflandırdık. Sonra ikamet adreslerini iletişim bilgilerini hepsini düzenledik dosya halinde ilerleyen günlerde halihazırda çalışan sağlık çalışanlarının dışında bu şekilde deneyimli emekli olmuş sağlık personellerine ihtiyaç söz konusu olduğunda arkadaşlarımız gönüllülük esasına göre ikamet ettikleri yerlerde katkı koyabilecekler” dedi.

Koronavirüste rakamlar katlanıyor: Ölü sayısı 9’a çıktı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder