10 Haziran 2020 Çarşamba

Ahmet Davutoğlu AKP’nin Ayasofya’yı istismar ettiğini açıkladı

İktidarın, Ayasofya üzerinden yürüttüğü siyaseti eleştiren eski AKP’li Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İyi Parti’nin toplu ibadete açılışla ilgili önergesinin red sebebini sordu.

BOLD – Eski AKP’li Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun Ayasofya’nın toplu ibadete açılmasına ilişkin verdiği araştırma önergesinin, AKP oylarıyla reddine dair “Aziz İstanbul’umuzun fetih mührü Ayasofya’yı siyasete malzeme yapmayın. Ayasofya’yı ibadete açacaksanız açın! Madem niyetiniz var, mecliste ibadete açılması için verilen önergeyi hangi gerekçeyle reddettiniz? Samimi olun, karar alın; destek gerekiyorsa biz buradayız!” dedi.

ERDOĞAN KISA SÜRE ÖNCE SEÇMENİ AZARLIYORDU, SULTAN AHMET’İ DOLDURUN DİYE

İktidar cenahının konuyla ilgili söylemlerine karşı da, “Erdoğan, kısa süre önce, neredeyse seçmeni azarlayarak, ‘Yan tarafta Sultan Ahmet’i doldurmayacaksın, Ayasofya’yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyin bunların hepsi tezgah’ demişti. Önce sayın Cumhurbaşkanı çıksın Ayasofya’nın açılmasının niçin tezgah olduğunu millete açıklasın. Ardından bu tezgâhın nasıl bozulduğunu da bizlere bir anlatsın. Sonra, oturur, Ayasofya’nın açılması konusunu hep beraber konuşuruz” diye tepki gösterdi.

İKTİDAR İÇİN HER ŞEYİ UTANMADAN KULLANABİLMEKTEDİR

Eski AKP’li Başbakan ayrıca şunları dile getirdi, “İktidarın, iktidarda kalmaktan başka hiçbir vizyonu, amacı, misyonu bulunmamaktır. İktidarda kalmasına yarayacak her şeyi utanmadan kullanabilmektedir. Onların tek derdi bugün iktidar olmaktır. Geçtiğimiz ay boyunca, ucuz provakasyonlarla sürdürülen adımlardan sonra şimdi de tarihimizin en değerli sembolü ve fetih mührü Ayasofya siyasi istismara alet edilmek istenmektedir.”

Ayasofya’nın ibadete açılmasını AKP, şimdilik reddetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder