11 Haziran 2020 Perşembe

OECD’den Türkiye ekonomisi için ikinci dalga uyarısı

OECD’nin raporuna göre koronavirüsle ilgili ikinci dalga yaşanması halinde 4.8 olarak öngörülen Türkiye ekonomisindeki daralmanın yüzde 8.1’e çıkacağı açıklandı.

BOLD – Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), koronavirüsle ilgili ikici dalga uyarısı yaptı. OECD’ye göre ikinci dalganın yaşanması halinde hem dünya hem de Türkiye ekonomisi büyük bir darbe alacak.

DARALMA YÜZDE 8.1’E ÇIKAR

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) haziran ayı Ekonomik Görünüm Raporu’nda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 4.8 küçüleceği öngörüldü. Salgında ikinci dalganın yaşanması durumunda ise bu küçülmenin yüzde 8.1’e çıkabileceği tahmini yapıldı.

KÜRESEL EKONOMİYE İKİNCİ DALGA ŞOKU

Pandeminin yüzyılın en büyük barış zamanı ekonomik krizini tetiklediğini belirten OECD’ye göre, aşı olmadığı sürece politika yapıcılar ip üzerinde yürümeye devam edecek. Raporda, ikinci dalganın yaşanmayacağı senaryosunda, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 6 daralacağı ve gelecek yıl yüzde 5.2 genişleyeceği öngörüldü. İkinci dalganın gelmesi halinde ise küresel ekonominin bu yıl yüzde 7.6 küçüleceği, 2021’deki büyümenin yüzde 2.8 ile sınırlı kalacağı ifade edildi.

İnfaz yasasıyla tahliye oldu! Pompalı tüfekle cinayet işledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder