12 Haziran 2020 Cuma

Turizm sektöründe kayıp büyük

Her yıl nisan ayında sezonu açan Antalya’daki otellerin büyük kısmı hâlâ sezonu açamadı. Büyük oranda havayoluna bağlı olan oteller, Temmuz ayında yüzde 50 kayıp bekliyor.

BOLD – Turizm sektörünün salgından çıkış süresi uzuyor. 2020’ye rekor rezervasyonlarla başlayan ve martta koronavirüs salgınından ağır darbe yiyen turizm sektörü, havayolu şirketlerinin de açıkladığı planlar doğrultusunda 2019 rakamlarını 2023’te yakalaması öngörülüyor.

SEZON HENÜZ AÇILMADI

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’a konuşan Antalya Belek’te faaliyet gösteren Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, normal şartlarda nisan ayında açılış yapılan sezonu henüz açamadıklarını belirterek, yeni normalleşme içinde yönlerini bulmaya çalıştıklarını söyledi. Haziran ayının normalde yoğun geçen Belek bölgesinde bir otel dışında tamamen kapalı olduğunu ve 1 Temmuz sonrasında açılışların hızlanacağını belirtti.

YÜZDE 50 KAYIP BEKLENİYOR

Yüzde 98 oranında havayoluna bağlı olduklarını belirten Gezgin, “Bu yıl Antalya’ya gelecek turist sayısı yüzde 50 düşebilir. Ancak 2023’te 2019 rakamlarına ulaşabiliriz” dedi. Gezgin, krizle birlikte her şey dahil sisteminin bir anda bitmesinin mümkün olmadığını, büfelerin cam arkasında kalacağını ve misafir ile temasının kesileceğini ifade etti.

Mersin KOM’da gözaltında bulunanlar virüs kaptı! Şube karantinaya alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder