10 Haziran 2020 Çarşamba

BDDK kredi kartı ile tatili 12 aydan 18 aya çıkardı

Salgın sonrası normalleşme kapsamında kamu bankalarının verdiği tatil kredisi sonrası BDDK da yeni bir karara imza attı. BDDK kararı ile yurt içi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırı 12 aydan 18 aya yükseltildi.

BOLD – Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Kovid-19 sonrası normalleşme sürecinde vatandaşa finansman kolaylığı sağlamak ve yurt içi turizmi desteklemek amacıyla yeni bir karar aldı. Kurul kararı ile tatil harcamalarında kredi kartı taksit sınırı 12 aydan 18 aya yükseltildi.

TATİL DESTEK KREDİ KARTI HAYATA GEÇTİ

BDDK, yurtiçi turizm harcamalarında kredi kartı taksitlerini 12 aydan 18 aya çıkardı. 3 Haziran’da açıklanan Tatil Destek Kredisi paketi içinde yer alan Tatil Destek Kredi Kartı uygulaması BDDK tarafından hayata geçirildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu yaptığı açıklamada kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 12 aydan 18 aya çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

TATİLCİLERE KAMU BANKALARINDAN KREDİ

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için tatil kredisi paketini hayata geçiriyor. Tatil yapmak isteyen ve ilgili banka aracılığıyla maaş alan emekli ve çalışan müşterilerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra turizm sektörünü desteklemek amacıyla kamu bankalarıyla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşterilere 10 bin TL’ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda finansman imkanı sunulacak.

HDP’li Leyla Güven tahliye edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder