9 Haziran 2020 Salı

Diyarbakır risk altında: Nerdeyse sayılara yetişemez duruma geldik!

Koronavirüs tanılı hasta sayısı 300’ü geçen Diyarbakır’da iki salgın hastanesinde 1’e düşürülen klinik sayısı 5’e çıkarıldı. Uzmanlar, “Neredeyse vaka sayılarına yetişemez hale geldik” diyerek ikaz etti.

BOLD – Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Kovid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, Diyarbakır için koronavirüs tehdidinin arttığı yönünde uyarıda bulundu. “Artan sayılara baktığımızda ikinci dalgaya yakın durum söz konusu şu an için. Bu hızla devam edersek ikinci dalgayı aşacak gibi görünüyor. Nerdeyse vaka sayılarına yetişemez duruma geldik” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Recep Tekin

VALİLİK MASKESİZ DOLAŞIMI YASAKLADI

1 Haziran itibarıyla başlayan ‘kontrollü normalleşme’ süreci sonrası oluşan rehavet, Diyarbakır’daki vaka sayılarında artışa yol açtı. Gelişmeyi değerlendiren Valilik, il geneli maskesiz dolaşmanın yasaklandığını duyurdu. Artışla şehir merkezi ve birçok ilçedeki mahalle ve yerleşim yerleri karantinaya alındı.

RAMAZAN BAYRAMI VE 1 HAZİRAN SONRASI ARTTI

Dicle Üniversitesi Kovid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Tekin de, salgınla mücadele eden 2 hastaneden biri olduklarına işaretle şunları belirtti: “Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran normalleşme süreci ile halkımızda rahatlama süreci başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu. Bayram öncesi kliniklerimizi kapatmış, sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. Şu an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldık. Neredeyse vaka sayılarına yetişemez olduk. İlçelerden gelenlerle kapasitemiz dolmak üzere, zorlanıyoruz. Normalleşme ile toplu yerlerde bulunuyoruz. Sosyal mesafeye uyulmadığını yeterince maske takılmadığını görüyoruz.”

İntihar ettiği söylenen askerin ailesi işkenceden şüpheleniyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder