12 Haziran 2020 Cuma

Arıcılar bitki örtüsüne zarar veren sürülerden şikayetçi

Göçerlerin getirdiği koyun sürülerinin arıların bal yaptığı bitkilere zarar verdiğine dikkat çeken Tunceli’de arıcılıkla uğraşan köylüler, valilik ve il tarım müdürlüğünün kiracı olarak gönderdiği göçerlerin sayısının iki katına çıkarılmasına isyan etti.

BOLD – Tunceli Pülümür’de arıcılıkla uğraşan Ardıçlı köyü sakinleri, göçerler tarafından getirilen koyun sürülerinin bitki örtüsüne zarar verdiğini belirterek kendi arazilerinin de yaklaşık 16 bin koyunun işgali altında olduğunu söyledi.

NEDEN BİZİM MENFAATİMİZ DÜŞÜNÜLMEMEKTE?

Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre köydeki 650 arı kovanının, çayır ve tarlalarının tahrip edildiğine dikkat çeken köylüler, “Valilik ve il tarım müdürlüğü kiracı olarak gönderdiği göçerlerin menfaatini düşünürken bölgedeki köylülerin zarar ve ziyanını neden düşünmemektedir?” dedi.

KÖYLÜNÜN ÖZEL MÜLKİYETİNE DE ZARAR VERİYORLAR

Ardıçlı Köyü Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdullah Bilgili, valilik tarafından ihale komisyonunca kiraya verilen Hel Dağları yaylalarına sürülerin 1 Temmuz’dan önce çıkamadığı ve bundan dolayı sürülerin mayıs başından temmuz ayına kadar köyün özel mülkiyetlerine ve meralarını kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Bilgili, yayla kapasitesinin 7 bin 500 koyunken bugün 15 bine çıkarıldığına dikkat çekti.

“7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder