11 Haziran 2020 Perşembe

Çakma UNESCO ödülü AKP’li başkanın başına dert oldu

Bursa Osmangazi Belediyesinin CHP’li Meclis Üyeleri, Başkan Mustafa Dündar hakkında, görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

BOLD – Bursa’nın Osmangazi Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Dündar hakkında 14 CHP’li belediye meclis üyesi tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda Dündar ile Osmangazi Belediyesi yetkililerinin “Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet suçları açısından soruşturulması” istendi.

SAHTE ÖDÜLE SUÇ DUYURUSU

AKP’li Dündar’ın geçen sene, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi projesi nedeniyle UNESCO tarafından ödül aldığı duyurulmuştu. Ödül törenine, katılım ve tanıtım için belediye kasasından 106 bin 200 TL ödendi. CHP’li Meclis üyelerinin yaptığı araştırma sonucu, ödülün UNESCO ile hiçbir ilgisi bulunmadığı ortaya çıkmıştı. Yapılan suç duyurusu dilekçesinde, ”Hayali bir kurgu ve ödül töreni ile UNESCO ismi kullanılmış, netice itibariyle belediyenin bütçesinden 106 bin 200 TL belediyenin asli görevleriyle ve yasal mevzuatın da hiçbir yanına uymayan bir proje için harcanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

SEÇİM ŞARKISINI BELEDİYEYE ÖDETMİŞ

Dündar hakkındaki suçlamalar bununla da sınırlı değil. Suç duyurusunda seçim döneminde Dündar’ın, “Yeniden Mustafa Dündar” adlı seçim şarkısını belediyeye ödettiği de iddia edildi. Konuyla ilgili dilekçede, ”Osmangazi Belediye Başkanı’nın kişisel reklamı için yapılmış olması kamu malının israfını teşkil etmekte olup nitelikli zimmet suçunun unsurlarının oluştuğu görülecektir” denildi.

‘DİRİLİŞ ERTUĞRUL’ DA DOSYADA

Suç duyurusunda Tekden Film Şirketi’ne Diriliş Ertuğrul Dizisi’nin sonunda yayımlanması için verilen dört saniyelik reklamlara 472 bin liralık ödeme yapılması da yer aldı. Dilekçede reklam anlaşmasıyla ilgili şu ifadeler kullanıldı, ”Dört saniye olarak verileceği söylenen reklamlar dahi iki buçuk saniye olarak yayına alınmıştır. Bu hususun da görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet suçları açısından soruşturulmasını talep etmekteyiz.”

Suç duyusundan ayrıca, seçim dönemi yapılan organizasyonların ve Dündar’ın katıldığı programlara yapılan ödemelerin kamu kaynaklarınca karşılandığı da vurgulanarak, söz konusu yetkililer hakkında gerekli yaptırımların uygulanması talep edildi.

Borç batağındaki AKP’li belediyeden Avrupa’ya 190 bin liralık aşure turu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder