11 Haziran 2020 Perşembe

“İktidar 1 lira katkı sunmadı”

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, görüntülü toplantı düzenleyip ekonomik problemlerini ve kaynak oluşturma aşamalarını değerlendirdi. AKP iktidarına ‘ekonomik katkı’ sunması için çağrı yapıldı.

BOLD İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Tekirdağ ve Hatay büyükşehir belediye başkanları koronavirüs sürecine ve yaşadıkları sıkıntılara dair ortak açıklama yaptı. “Alınması gereken bazı tedbirlerin ihmal edilmesi veya alınmaması ciddi risktir. Aynı şekilde uyulmayan kuralların tehlikeyi büyütebileceğinin altını çizmek ve yurttaşlarımızı uyarmak isteriz” denildi.

KINADIĞIMIZI BELİRTMEK DURUMUNDAYIZ

Açıklamada ayrıca “30 Nisan’daki toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliğinden (TBB), Sayın Cumhurbaşkanı ile Bakanlar Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantının acilen yapılmasını talep etmiştik. Üzülerek belirtmek isteriz ki üyesi olduğumuz bu kuruluşumuzun yönetimi, talebimizin gereğini yerine getirmek bir yana, hiçbir dönüş dahi yapmamıştır. Bunu kınadığımızı, belediyecilik anlayışı ve yönetim tarzı açısından büyük bir sorun gördüğümüzü belirtmek durumundayız” ifadeleri kullanıldı.

MERKEZİ HÜKUMETİN KATKILARI ZORUNLULUK

İktidarın pandemi sürecinde yerel yönetimlere ‘bir liralık’ katkı bile sağlamadığı, bunun belediyeleri ekonomik yönden tehdit ettiği kaydedildi. AKP’ye ekonomik adım atması çağrısında bulunularak “Kentlerimizin ekonomide de normale dönebilmesi için bütün imkânları zorlayarak kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Ancak buna rağmen başta İller Bankası gelirleri, merkezi hükumetin katkıları zorunluluk arz etmektedir” denildi.

Salgında faturasını ödeyemeyen vatandaşın doğal gaz borcu 2 milyarı buldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder