10 Haziran 2020 Çarşamba

Kadın katiline iyi hal indirimi yok!

İmam nikahlı hamile eşini 19 yerinden bıçaklayarak öldüren sanığa mahkeme iyi hal ve tahrik indirimi uygulamadı. “Maktulün erkekliğine hakaret ettiği”, “kötü bir anne ve kötü bir eş olduğu” iddialarını dikkate almayan mahkeme sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

BOLD – İkiz bebeklere hamile eşini 19 yerinden bıçaklayarak öldüren ve eril adalet sisteminden medet umarak savunmasını yapan eşe mahkeme iyi hal ve tahrik indirimi uygulamadı. Sanık ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu.

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRMÜŞTÜ

Manisa’nın Soma ilçesinde, ikiz bebeklere 5 aylık hamile olan Türkan Kulu’yu (26) 7 ve 10 yaşlarındaki iki kızının önünde 19 yerinden bıçaklayarak öldüren imam nikâhlı eşi Zakir Barçin’in (37) yargılandığı davada örnek karar çıktı. Mahkeme, sanık Barçin’i hiçbir iyi hal veya tahrik indirimi uygulamayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

MAHKEME SANIĞIN İDDİALARINI DİKKATE ALMADI

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’a kararı değerlendiren avukat İrem Demir, sanığın, Türkan Kulu’nun hamile olduğunu bilmesine rağmen tüm soğukkanlılığı ile bu cinayeti işlediğini belirterek, “Sanık erkek, adalet sisteminden medet umarak haksız tahrik indirimi alabilmek için olay sonrası kendini yaraladığını, bir anlık öfke ile cinayeti işlediğini söyledi ve maktulün erkekliğine hakaret ettiğini beyan etti, maktulü kötü bir anne ve kötü bir eş olarak göstermeye çalıştı. Ancak sanık ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı hakkında da herhangi bir haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Aldığımız bu karar hiçbir indirim uygulanmaması ve en yüksek sınırdan ceza verilmesi bakımından tüm kadın cinayeti davaları için emsal teşkil etmektedir” dedi.

HDP’li Leyla Güven tahliye edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder