9 Haziran 2020 Salı

Beslenemesin diye hamile köpeğin çenesini tekmeyle kırıp ölüme terk ettiler

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesinde hamile bir köpek çenesi tekmelerle kırılarak ölüme terk edildi.

BOLD – Antalya Belek’te yol kenarında kanlar içerisinde hamile bir köpek bulan hayvansever vatandaşlar yaralı köpeğin tedavisi için seferber oldu. Çenesi kırıldığı anlaşılan köpek, onu bulan bulan vatandaşların ulaştığı Candost derneği tarafından veteriner kliniğine yatırıldı. Dernek Başkanı Arife Yanık, tedavinin bir süre daha klinikte devam edeceğini söyledi.

BESLENEMEYECEK VE ÖLECEKTİ

Yanık yaptığı açıklamada, “Köpek çenesi kırık halde kalmış olsaydı, beslenemeyecek ve yaşamını yitirecekti. Gerekli tedavi yapıldı. Kırılan çere yerine getirildi” dedi. Köpeği sahiplendiklerini de açıklayan Yanık konuşmasının devamında, ”Bir vatandaş Belek’te mahalleli tarafından beslenen köpeği ağzı açık ve kanlar içinde görülünce Antalya Büyükşehir Belediyesi hayvan bakımevine götürülmüş. Ancak çene çıkık olduğu için bakımevinde müdahale edilemeyeceği söylenmiş ve Konyaaltı Hayvan Hastanesine götürülmüş. Mahalle sakini internetten telefon numaramızı bularak bize ulaştı.

TEKME İZLERİ TESPİT EDİLDİ

Parası yokmuş “İlgilenir misiniz” dedi. Biz de veteriner kliniğine aldırdık. Çeneye tekme atıldığı darbe izinden tespit edildi. Köpek hamileydi ve bugün doğum yaparak 7’si canlı, 9 yavru dünyaya getirdi. Maalesef 2 tanesi ölü doğdu. Çene yerine getirildi ve bir süre daha tedavi ile gözetim altında hastanede kalacak” ifadelerini kullandı.

Babasını sokak ortasında katlettiği annesinin başında ağladı: Dehşet anı kamerada!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder