13 Haziran 2020 Cumartesi

CHP Bekçi Kanunu’nu Anayasa Mahkemesine götürüyor

CHP, bekçilere zor ve silah kullanma yetkisi veren kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine dava açacak. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, yasanın Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

BOLD – Bekçilere silah kullanma yetkisi veren yasa teklifi Meclis’te kabul edilerek yasalaştı. CHP, bekçilere verilen yetkilerin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek, 18 maddelik kanunun 5, 6 ve 7. maddelerindeki yedi düzenlemeye itiraz ediyor.

Milliyet’in haberine göre CHP’nin AYM başvurularını hazırlayan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, teklifteki bazı düzenlemelerin tartışmaya gerek olmayacak kadar açık şekilde Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. Kaboğlu, “Bekçilere tanınan geniş ve keyfiliğe açık yetkiler, devletin ahlak polisliği yapması ve bireylerin hayat tarzına müdahale etmesi riskini içermektedir. Teklifteki birçok düzenleme; hukuki belirlilik ve güvenlik ilkelerine aykırıdır ve keyfi durumlar yaratmaya elverişlidir. Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuzu yapacağız” dedi.

CHP Genel Merkezinde bir personelde koronavirüs çıktı: Temas edenler izne gönderildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder