12 Haziran 2020 Cuma

İstanbul Büyükşehir, taksi işine giriyor

İstanbul’daki mevcut taksilerin yeterli olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye olarak taksi işine gireceklerini söyledi. İmamoğlu, taksilerin 3’er yıllık olarak kiralanacağını kaydetti.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni taksilerin İstanbul’da hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Deniz taksilerin de sayısının artacağını belirten İmamoğlu, sahibinin belediye olduğu taksilerin 3’er yıllık sürelerle kiralanacağını kaydetti.

TAKSİCİLERİN SAHİBİ İBB OLACAK

F0X TV’de yayımlanan “Çalar Saat” programında gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul’daki taksi sayısının 17 bin 395 olduğunu belirterek, “Yaklaşık 30 yıldır ilave taksi verilmiyor. Yetmiyor. Bazen taksi duraklarında insan taksi bulamıyor. Biz, 3 yıllık bir taksi kiralama modeli getiriyoruz. Taksinin sahibi, İBB olacak. Burada, taksici esnafını da koruyan, disipline eden, korsan çalışmaları yok eden bir modeli hazırlıyoruz aslında” dedi.

DENİZ TAKSİ SAYISI DA ARTACAK

Deniz taksi hakkında da konuşan İmamoğlu, “İstanbul’da deniz ulaşımındaki payı büyütmemiz lazım; yüzde 3’lere kadar geriledi. Pandemi sürecinde deniz ulaşımı ferah da bir ulaşım modeli. 8 ayda, 50 deniz taksi ile denize ineceğiz. 50 ile başlıyoruz ama çok büyüyeceğini de görüyorum. Pahalı olan deniz taksiyi ucuzlaştıracağız. Kolay yanaştıracağı ekstra iskeleler ilave ettireceğiz” dedi.

“7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder