12 Haziran 2020 Cuma

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Siyasi Partiler Yasası için talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’nin gündeme getirdiği siyasi partiler yasasıyla ilgili kurmaylarına çalışma yapılması talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, “Milletin vekilini millet seçmeli” dedi.

BOLD – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasıyla gündeme gelen Siyasi Partiler Yasası değişikliği CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında gündeme geldi.

Gelecek ve DEVA partilerinin seçime girmesinin engellenmesi tartışmasına neden olan değişiklikle ilgili Kılıçdaroğlu, kurmaylarına yeni bir yasa teklifi çalışması yapılması talimatı verdi.

Cumhuriyet’in haberine göre, Kılıçdaroğlu çalışmanın temelinin ise “Milletin vekilini millet seçmeli” olarak yapılması gerektiğini kaydetti. Bu kapsamda siyasi partiler yasasında parti içi demokrasinin güçlendirilmesine ilişkin düzenlemelerin yanı sıra yüzde 10 barajının düşürülmesine yönelik seçim yasasıyla ilgili de çalışma yapılabileceği ifade edildi.

İŞSİZLİK VURGULANMALI

PM’de ekonomide yaşanan gelişmeler de ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, “İşsizlik ve yaygınlaşan yoksulluk daha fazla vurgulanmalı. Aile Destek Sigortası halka daha iyi anlatılmalı” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun çiftçinin durumunun Meclis gündemine taşınması konusunda da kurmaylarını uyardığı öğrenildi.

AKP’den yeni kurulan partilerin önünü kesme planı: 3 aşamalı seçim barajı!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder