12 Haziran 2020 Cuma

Twitter 7 bin 340 AKP trolünün hesabını kapattı arşivlerini ifşa etti

Twitter, AKP ile ilişkili olduğu belirlenen 7 bin 340 trol hesabın 5 GB’lık tweet arşivi ve 821 GB’lık medya arşivini kamuya açıkladı.

BOLD – Twitter, AKP gençlik örgütlenmesiyle bağlantılı 7 bin 340 hesabı kapattığını açıklamıştı. Şimdi de Mayıs 2020 itibarıyla Türkiye’de hükumetle ilişkili olduğu iddia edilen 7 bin 340 hesabın, 5 GB’lık tweet arşivi ve 821 GB’lık medya arşivi kamuya açıklandı.

TROL HESAPLAR İFŞA EDİLİYOR

Twitter, devletler ile bağlantılı hesaplar tarafından gerçekleştirdiği belirtilen enformasyon operasyonlarını ifşa ettiğini açıkladı. Çin, Rusya ve Türkiye hükumetleri ile ilişkili olan 32 bin 242 hesabın, halkın erişimine açıldığı belirtildi. Sektörde böylesine bir ifşanın ilk defa gerçekleştiğini belirten Twitter, tespit edilen bu hesapların ve tweetlerinin platformdan kaldırıldığını ifade etti. Bu araştırmanın Avustralya Strateji Politikaları Enstitüsü (ASPI) ve Stanford İnternet Gözlemevi (SIO) ile yapıldığı aktarıldı.

ERDOĞAN’A GÜÇLÜ DESTEK VERİYORLAR

Araştırmanın Türkiye ile ilgili kısmında “2020’nin başında tespit edilen bu bir dizi bağlantılı hesabın koordineli ve gerçek olmayan aktivitelerinin asıl hedefi Türkiye’deki kullanıcılar. Platformumuzun teknik altyapısı ve hesap davranışlarından yola çıkan analizimiz, bu sahte ve ele geçirilmiş hesapların AKP lehine siyasi bir anlatım yaratmaya çalıştığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü bir destek verdiğini gösterdi. Bugün bu 7 bin 340 hesabı açıklıyoruz” denildi.

AKP GENÇLİK KOLLARIYLA BAĞLANTILILAR

Teknik işaretlerin, partinin gençlik kollarıyla bağlantılı ve merkezi bir ağın ele geçirilmiş birçok hesapla ilişkili olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, “Bunun sonucu olarak bugün ifşa ettiğimiz ağ içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükumetini eleştiren hesaplar da var. Bu ele geçirilen hesaplar, düzenli olarak yukarıda belirtilen devlet aktörleri tarafından hack ve ele geçirme çabalarının hedefi olmuştur. Bu geniş ağ aynı zamanda kripto para birimleriyle ilişkili spam gibi ticari aktiviteler için de kullanıldı” denildi.

Mersin KOM’da gözaltında bulunanlar virüs kaptı! Şube karantinaya alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder