12 Haziran 2020 Cuma

Istıranca’da 30 binden fazla ağaç katledilebilir

Kırklareli Istranca Ormanları’nda faaliyet gösteren şirket, işlettiği kalker ocağı için kapasite artırımı talep etti. İstek kabul görürse 31 bin 824 ağacın kesilmesi planlanıyor. Bölge halkı gelişmeye tepkili.

BOLD – Kapaklı Köyü yakınlarındaki kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi kapasite artırımı isteğinde bulundu. Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre projenin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporunda ilgili şirketin 23,34 hektarlık alanı 98,7’ye çıkarma talebi belirtildi. Artırım arzulanan bölgede meşe ve gürgen ağaçları bulunuyor. Raporda, ‘kesilecek ağaç miktarının beş katı kadar ağaç dikileceği’ ifade edildi.

DAHA GELEN PROJELER VAR YAPILANA DAĞ DAYANMAZ

ÇED’i henüz tamamlanmayan projeye bölge sakinleri tepkili: “Bu dağı, ormanı eski haline getirmek için kaç yıl gerekir ve kaç para harcamak lazım?” Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem de şunları kaydetti: “Daha gelen projeler var. Yapılana dağ dayanmaz. Böyle giderse Istrancalar sadece Bulgaristan’da kalacak. 31 bin 824 ağacın kesilmesine olur ve onay veren, sakınca görmeyenlere hatırlatmak istedim. Yargı önünde 5 kat fazla ağaç dikileceği taahhüt edilse bile değişen ekosistemin yeniden yerine getirilmesi mümkün değil. Bir dağı, ormanı yok ederek 10-15 yılda kaç para kazandılar?”

İstanbul’da şehir hastanesinin ambulansı çalındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder