13 Haziran 2020 Cumartesi

Çevre Bakanlığı bu kez gözünü Haliç’e dikti

İstanbul Boğazı’ndazimar yetkisini belediyeden alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şimdi de gözünü Haliç’e dikti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB yatırım yapmazsa Haliç için seferber olacaklarını söyledi.

BOLD – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç’te oluşan görüntünün içlerini sızlattığını belirterek, bölgede yapılan araştırmaların sonuçlarına göre hareket edeceklerini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise renk değişiminin kirlilikten kaynaklanmadığını açıkladı.

HALİÇ’TEKİ GÖRÜNTÜ İÇİMİZİ SIZLATIYOR

Kurum, Rize’deki incelemeleri sırasında bir gazetecinin “Haliç’te denizde renk değişimi oldu, bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” sorusu üzerine, çevre yatırımlarının süreklilik arz ettiğini söyledi. Haliç’teki görüntülerin içlerini sızlattığını belirten Kurum, “Riva Deresi’nde olduğu gibi araştırıyoruz. Çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin, sorumluluğundaki alanda yapması gereken yatırımları yapması çok önem arz ediyor. Bu noktada kendisinin Bakanlığımızdan bir isteği, yardım talebi var ise de biz Bakanlık olarak tertemiz bıraktığımız Haliç’i gelecek nesillere yine tertemiz bir şekilde götürmek, teslim etmek istiyoruz” dedi.

HALİÇ’İ KİMSENİN İNSAFINA BIRAKMAYIZ

“Belediyemizin gücünün yetmediği yerde de her türlü yardımı yaparak Haliç’i temiz tutmak durumundayız” ifadesini kullanan Kurum, “Belediyemiz bu noktada bir yatırım yapmama sürecine girerse de biz aynı Riva’da söylediğimiz gibi Haliç’imizi de kimsenin insafına bırakmaz, gerekli yatırımları yapmak için hep birlikte seferber oluruz. Yapılacak tespitleri bekleyip görelim. Neticeler sonucunda gerekli adımları atarız” dedi.

İBB: RENK DEĞİŞİMİNİN NEDENİ ALG PATLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklama ile Haliç’teki kızıl rengin sebebinin fotosentez yapan mikroskobik canlılar olduğunu duyurdu. Değişimin alg patlaması olduğunu ve kirlilikten kaynaklanmadığını açıklayan İBB, “Haliç’teki kızıl rengin sebebi bir fitoplankton patlamasıdır, kirlilik değildir. Fitopianktonlar fotosentez yapan mikroskobik canlılardır ve büyük çoğunluğu alglerden (yosunlardan) oluşur. 2-3 hafta içinde Haliç yine eski haline dönecektir” ifadelerine yer verdi.

“7 aylık hamile kızım bir haftadır hapiste tek başına!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder